Kemalpaşa Vişneli’den Nif Dağı ve Nazarköy(E) (11 February 2018)

Birkaç haftadır sağ ayak bileğimde oluşan sızı dolayısıyla bu haftasonu Pazar günü evde kalmayı planlamışken, güzel hava beni doğaya çağırdı gene! Her ne kadar bültenler yağışlı bir gün olacağına işaret etse de, hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde olacağından yeşil doğadan ayrı kalamadım. Ancak sonraki haftaları riske etmemek için kolay bir yürüyüş aradım, Karşıyaka Dağcılık Kulübü’nün Vişneli-Nazarköy etkinliğinde karar kıldım.

Vişneli köyündeki kahvelerde sabah çayları içildikten sonra yola çıktığımızda başlayan yağmur, sonrasında hemen hemen Nazarköy’e kadar devam etti. Şiddetini hiç artırmadı, ince ince yağdı. Arada bir solukladığında, fotoğraf çekme imkanı buldum.

Kulübün daha hızlı olan grubu önden ilerlemişlerdi, bulunduğum  yavaş olan grupla aynı rotadan devam ettik. Toplam 23 kişiyiz ve Rehber de çeyrek asırdan fazladır tanıdığım dağcı Arif Öz; zerre miktar değişmeyen dinginlik ve kibarlığıyla ayni Arif Öz!

Hep toprak yollardan yürüdük. Yağmur ince ince ve hafif rüzgar hiç rahatsız edici değil, çünkü çok fazla yükselmiyoruz. Yolun iki tarafında doğa yemyeşil, ağaçlardaki kuşlar çok güzel ötüyorlar; insan bu havada evde oturur mu?

Nazarköy’e yakın bir yerde yol kenarında, kimimiz ayakta öğle molası verdik. Sonra gene aynı yumuşak tempoyla köye girdik. Bizden çok önce gelen 46 kişilik hızlı grupla buluştuktan sonra yakındaki Kımız Çiftliği’nde bir tur atmak üzere araçlara bindik.

Bu güzel etkinlikte çektiğim fotoğraflardan ve arkadaşların medyada paylaştıklarından seçtiklerimle hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

FROM KEMALPAŞA VİŞNELİ to NİF MOUNTAIN and NAZARKÖY – Feb.11, 2018

Since I’ve had pain in my right ankle for several weeks, I had planned to stay home on Sunday this weekend, but the amazing weather called me to nature again. Although the news indicated that it will rain today, I did not stay away from the green nature due to the higher temperatures than the seasonal normal. I also looked for an easy walk so as not to miss the next weeks. I decided on Karşıyaka Mountaineering Club’s Vişneli-Nazarköy Event.

When we started walking after drinking tea in Vişneli Village cafes, it started to rain and continued almost to Nazarköy. It did not increase at all, it rained lightly. Once in a while, when the rain stopped, I had the opportunity to take photos.

The faster group of the Club moved on front, the slower one which I was with them followed on the same route. We were 23 people in total and the guide was Arif Öz, whom I had known for more than a quarter century; He was the same Arif Öz, with the same calmness and kindness.

We always walked on dirt roads. The rain was light and the wind was slow, so there were no problems because we didn’t rise too much. Nature was green on both sides of the road, birds sang beautifully in the trees; can anyone stay home in such weather?

We had a break for lunch at a roadside near Nazarköy, some of us were standing. Then we entered the village at the same slow pace. After meeting with the faster group which was 46 people and came before us, we got on the vehicles to go and take a tour in Kımız Farm near here.

You can watch the album I prepared from the photos I took at this event and the photos shared by my friends in the media from the link below.

Note: To watch the photos below, you can click on any of them and watch them in the direction of the arrow in the pop-up window or by using the arrow signs on your keyboard.

2 thoughts on “Kemalpaşa Vişneli’den Nif Dağı ve Nazarköy(E) (11 February 2018)

  1. Herşey çok güzel gözüküyor . İzmir kışın da çok güzel gözüküyor. Bir gün tam İzmirli olacağıma inanıyorum. Ayrıca yazın senin tempona ayak uydurabilecek miyiz bilemiyorum. O zaman ben de Avustralya’ya gideyim sıcak havada antrenmanlara başlayayım(4 Mart 2018). Herkese selamlar.

  2. Sevgili Ali, çok güzel mesajlar alıyorsun paylaşımlarımdan; İzmir’e yerleşmenizi dörtgözle bekliyoruz.
    Tempo konusuna gelince, yazın sizlere ayak uydurmak için bütün kış çalışıyorum aslında!🤣
    Size iyi yolculuklar dilerim, sağlıkla dönün inşallah. Selamlar.😊😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *