İZMİR’İ BEHZATTEPE’DEN SEYRETTİK (22 January 2012)

Yeni yılın ilk dağ yürüyüşü etkinliğimizi Narlıdere Balçova tepelerinde gerçekleştirdik.  İzmir’in en güzel göründüğü tepe olarak ünlenmiş olan Behzat Tepe’den, İzmir’i birlikte seyrettik. Hava soğuk olduğundan çıplak gözle çok uzakları görmek mümkün oldu.
 
DSC01090
İdadik A Yürüyüşü olarak programa alınan etkinliğin rehberi Fikret Demirbaş ve 10 katılımcı ile İnönü mahallesi sınırında yeralan bir ilköğretim okulu önünden sabah 9:15’de yürüyüşe, daha doğrusu tırmanışa başladık. Aile Dostumuz Ayhan Yörük de bugün bizimle beraber.
 
DSC01073
Yukarılara çıktıkça İzmir körfez manzarası daha da güzelleşiyor. Hava çok yumuşak, rüzgar yağmur yok; tatlı bir serinlik hakim. Zemin çoğunlukla toprak çimen, gölge yerlerde ince kırağı beyazlığı var. Güzel bir yürüyüş için bütün koşullar uygun; çok şanslı hissediyoruz buraya geldiğimiz için.
DSC01062
Narlıdere tepelerinden devam eden patika yer yer ormanlık bölgelerden ağaçlar altından, yer yer güneşli açıklıklardan Çatalkayalar ve İzmir körfezi manzaraları ile devam ederek Halkapınar Çeşmesi denilen mola yerine kadar sürdü. Suyun dibindeki muhteşem çınar ağacının manzarasında öğle yemeği yedik.
DSC01074

Öğleden sonra uzun süre ayni rotadan yürüyerek Behzattepe’ye ulaştık. Serin hava körfez üzerinde sis oluşumuna izin vermediği için İzmir’in en uzak noktalarına kadar manzara çok açıktı. Sağdan sola Gaziemir taraflarından Bornova, Konak, Karşıyaka ve Foça tarafları, Gediz Deltasının detayları ve İzmir körfezi ile İnciraltı ve Narlıdere mahalleleri çok güzel gözüküyordu.

DSC01096

Behzattepe’den sonra Balçova Ilıcalar bölgesine doğru sürekli olarak iniş yaptık. Aramızda bulunan birkaç misafir katılımcı biraz zorlandılarsa da fazla sorun çıkmadı. Zaman zaman patikalardan, çoğunlukla da toprak yoldan yürüyerek etkinliği bitirdik.

DSC01101

Bu güzel etkinlikte çektiğim fotoğraflardan seçtiklerimi aşağıdaki  linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *