Gagataş Tepesi Etkinliği (14 July 2019)

Foça Çanak Koyu Çanak, Fotaş ve OliviaVillage sitelerindeki arkadaşlarla Çanak Koyu sahili ve tepelerinde yaptığımız sabah yürüyüşlerine ilaveten, nispeten bulutlu ve serin havalarda Pazar sabahları Gagataş’a çıkmayı yıllardan beri alışkanlık haline getirdik. Bu da, yaz ayları boyunca hemen hemen ayda bir Gagataş Etkinliği anlamına geliyor. Ancak, ne yazık ki değil tabi, ne güzel ki bu sene şu ana kadar havalar hep iyi geçti, yani sıcak geçti ve Temmuz ayının ortasına geldik, henüz Gagataş’a çıkamamıştık. Nihayet bu sabah istediğimiz havayı yakaladık; zira hava çok bulutlu ve yağmur yağdı yağacak!

Çanak Sabah Yürüyüşçüsü 8 arkadaş ve tabi ki bir de Liz, sabah Saat 6’da Çanak Sitesi girişinde toplaşıp, Gagataş Tepesi için önceki yıllardan beri belirlediğimiz yaklaşık 10 km’lik rota için yürüyüşe başladık. İlk metrelerde  Fotaş ve OliviaVillage arasındaki yoldan yaklaşık yarım kilometre kadar dik bir çıkış yapmak zorundayız. Boyuna gelince bir süre nefeslenip birkaç fotoğraf çektik. Sonra Doğuya doğru yönelip Çanak Koyu sahillerini seyrederek yataydan, OrtaTepe’ye gittiğimiz yoldan devam ettik. Sazlıca Köyü’ne dahil olan EminAğaEvleri Mahallesi Gözde Sokak’daki evlerin yanından geçerek yolu bitirip, hemen karşımızdaki boyunda kısa bir mola verdik.

Bu sıralarda tek tük yağmur damlaları düşmeye başladığı için, etkinliğe devam edip etmeme hususunda bir durum değerlendirmesi yaptık ve neticede etkinliğe devam etme kararı aldık. Bu defa Güneye doğru yönelip bulunduğumuz platonun tabanından habire yükselerek, sonrasında bizim hedefimizdeki Gagataş’a kadar Batıya doğru devam eden toprak yola ulaştık.

Bu noktada Gagataş tepesindeki kayalar gözüküyordu. Hatta bu taraftan daha ziyade bir kobra başı görüntüsü vardı. Bu muhabbetleri yaparak ve toprak yoldan yükselerek ilerlemeyi sürdürdük. Bir süre sonra gözükmeyen Gagataş tepesindeki kayalar, daha yukarılarda  iyice ortaya çıktı. Tepeyi güzel gösteren bir noktada toplu fotoğraf çekildik.

Sonrasında yoldan devam ederek Gagataş’ın bulunduğu yükseltenin dibindeki yol ayrımında, son nefeslenme molası verdik. Gagataş zirve konisinin tepesine ağaçlıklı bir patikadan kolayca ulaştık. Bir kaç arkadaş hemen gaga görünümlü büyük kayaya tırmanırken, kalanlar hep birlikte zirve molası verip çevremizdeki manzarayı seyrettik.

Dönüş için ağaçlıklı Gagataş zirve konisinden yola indik. Sonrasında yukarılardan Çanak Koyu sahillerini seyrederek toprak yoldan taa vadinin tabanına kadar yürüdük. Bundan sonrası, önümüzdeki boyuna kadar bir çıkış ve sitelere varış oldu. 2019’daki bu ilk Gagataş etkinliği de böylece sona erdi.

Bu etkinlikte çektiğim fotoğraflardan ve arkadaşlarımın medyada paylaşılan fotoğraflarından seçtiklerimle hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.  

Not: Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *