SUE’Yİ NASIL SAHİPLENDİM?

30 Kasım 2022 Sabahı, nispeten erken bir saatte, telefonum çaldı. Açtım, Villakent’ten Arkadaşım Tayfun Kırmızıbayrak: “Yeni yaşını tebrik ederim arkadaşım” dedi. Şaşırdım, teşekkür ettim. ‘Yaa, daha ben hatırlayamadım sabah sabah bugün yaş günüm olduğunu, maşallah sen çok hızlısın’ dedim. Tayfun dedi ki: “Ben uğurluyumdur arkadaşım, benden sonra çok arayanın olur. Tekrar tebrik ederim. İyi günler sana, keyifli bir gün dilerim”.

Sonra kimse aramadı.

Zaten sosyal medyada 30 Kasım’ı yazmıyordum özellikle, bir sürü kişiyi yazma zorunda bırakmamak için. O gün akşama kadar hiç kimse aramadı. Biraz bir gariplik gibi hissettim. Sonra dedim ki kendi kendime ‘Sen de kendine bir hediye al. Kendini şımart bakalım ne düşünürsün?’

Gerçekten hiçbir şey yoktu aklımda, hiçbişey istemiyorum. Hernedense köpek aklıma geldi, aslında önce at düşünmüştüm ama atın hayal olduğunu bildiğim için daha gerçekçi bir istekte bulunayım, bir köpek bakayım dedim. Açtım interneti, sahibinden com‘a girdim. Orada bir ilan, İzmir’de Menderes’te ücretsiz bir sahiplendirme var. Dişi alman kurdu; bahçeli evi olan birine vermek istiyorlar. İlginç geldi, mesaj yazdım, çünkü ilan çıkalı iki ay kadar olmuştu. ‘Halen sahiplenmedi mi?’ dedim. Direk “Bahçeniz var mı?” diye mesaj geldi karşıdan. ‘Evet var’ dedim. “Peki köpeğiniz var mı?”, ‘Yok’ dedim. Sonradan anlıyorum ki bu, alman kurdu olarak oldukça ufak tefek bir köpek olduğundan ezilir diye soruyorlar. “Koruma amaçlı mı veya bekçilik yapması amaçlı mı sahiplenmek istiyorsunuz?” dediler. ‘Hayır’ dedim, ‘Bahçede duracak ve bahçede bir köpek olunca da bekçilik yapmış olacak, o bana yeterli.’ O zaman “Tamam” dediler ve Perisu’yu sahiplenmeye karar verdim. Tam burada Ayşen’e sordum, “Hayır” dedi!

Ben kendimi şımartmayı kafaya koydum ya, Sue’yi sahiplendim. Olayın hikayesi tamamen budur.

Perisu’ya ben sadece ‘Su’ dedim, çünkü İngilizcede Sue kadın ismi. Bu da kısır bir 3 yaşında dişi köpek. Biz ‘Su’ deriz, Amerikan torunlarımız da Sue anlar.

Ertesi gün Cem, zıplayan Maya ve Leela’nın ‘Yaşgünü’ videosunu gönderdi. Çok hoşuma gitti ve sosyal medyada paylaştım. Böylece sosyal medyada birkaç tane yaş günü kutlama mesajı aldım. Onlara da teşekkür ettim.

Budur.

2022 yılında çektiğim Sue’nin fotoğraf ve videolarını paylaştığım blog sayfamı ‘Sue-2022’ ismi ile arayıp izleyebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *