İZMİR KÜLTÜR SANAT FABRİKASI (11 May 2023)

140 yıllık Alsancak Tekel Fabrikası, Kültür Bakanlığı’nın 29 Nisan 2023 tarihindeki resmî açılışı ile bir kültür ve sanat merkezine dönüştürülmüş. İzmir Arkeoloji ve Etnografya müzelerinden bazı eserler de buraya taşınarak yeni bir anlayışla sergilenmiş.

IMG_0921

İzmir’in merkezi bir mekanında ve oldukça geniş bir kapalı alanında özenle hazırlanmış müzeyi ben henüz tamamlanmamış olarak değerlendiriyorum. Çok değerli buluntular yeteri kadar bilgi levhaları ile desteklenmemiş. Ziyaretçiler için yönlendirme işaretleri olmadığı gibi genel olarak sistematik sergileme biraz zayıf kalmış. Ortalıkta o kadar çok bekçi ve güvenlik görevlisi var ki, sanki sayıları ziyaretçilerden fazla gibi geldi bana!

IMG_0957

Müzeyi davetimle gelen İDADİK’ten çeyrek asırlık arkadaşım Asım Naycı ile birlikte gezdik. Kendi hesabıma yeteri kadar süre sonra tekrar ziyaret edeceğim İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nı.

IMG_0964

Bu müze ziyaretimde çektiğim fotoğraflarla hazırladığım fotoğraf albümünü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *