ARKAS SANAT BORNOVA ANADOLU HALILARI (5 December 2023)

‘Arkas‘tan daha zengin değiliz’ diyerek, Arkas Sanat Bornova Mattheys Köşkü’ndeki Anadolu Halıları isimli sergiyi, ücretsiz ziyaret günü olan, Salı günü gezdik. Harika bir bahçe içindeki pırıl pırıl yapının çatısı altında ‘Arkas Kalitesi ve Zevki’ ile çok kıymetli halılar, halı ilgisi olmayanları bile heyecanlandıracak güzellikte sergileniyor. Mutlaka görülmeli diyorum.

IMG_4466

“ARKAS SANAT BORNOVA MATTHEYS KÖŞKÜ

Arkas Sanat Bornova, döneminin en güzel yapılarından biri olan ve Arkas Holding tarafından restore edilen tarihi Mattheys Köşkü çatısı altında, Arkas Halı Koleksiyonu’na evsahipliği yapmaktadır.

Arkas Sanat Bornova Mattheys Köşkü’nde, yıllar içinde bir araya getirilen ve dünyadaki en önemli halı koleksiyonları arasında gösterilen Arkas Halı Koleksiyonu’ndan derlenen, Batı ve Orta Anadolu’da, 16. ve 19. yüzyıllar arasında üretilmiş Anadolu Halıları sergilenmektedir.

Arkas Sanat Bornova Mattheys Köşkü, binlerce yıllık bir geleneğin ürünü olan halı sanatının Nadide örneklerini korumak, gelecek nesillere aktarmak ve Arkas halı koleksiyonunu geniş kitlelerle paylaşmayı amaçlamaktadır.”

Arkas Sanat Bornova Mattheys Köşkü’ndeki Anadolu Halıları Sergisinde çektiğim fotoğraflarla hazırladığım fotoğraf albümünü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *