VİLLAKENT DÜZLENTEPE ETKİNLİĞİ (18 February 2024)

VİLLAKENT KOMŞULUK YÜRÜYÜŞ GRUBU KISA TARİHİ

Dünyada 2019’da başlayan “Pandemi Krizi”, ülkemizi de 2020 başından itibaren iyice etkileyince, bir çok kuruluş gibi doğa sporları organizasyonları da duraksadı. Devamındaki kesikli sokağa çıkma yasakları da yaşandığında, Villakent Mahallesi’ndeki evimizden İzmir Körfezi tarafına bakarken gördüğümüz tepeleri keşfetmek istedik.

Ayşen’le birlikte Villakent Bitişik Komşularımız Oya-Mehmet Boran ve Hacer-Ümit Yılmaz çiftleri  ile bölgede yürüyüşler düzenledik. Önce en yakın yeşil yükseltilere, sonra çevresindeki arazide çeşitli parkurlar belirledik. Daha sonra Gediz Kuş Cenneti manzaralı tepelere de ulaşınca, Villakent’ten başlatılarak yeterli uzunlukta doğa yürüyüşü yapılabilecek parkurlar kazanmış olduk. Yakın komşulardan sonra duyurabildiğimiz Villakentli arkadaşlarla “Her Pazar” öğle saatlerinde başlattığımız yürüyüşlere VİLLAKENT ÇEVRE TURU ismini verdik.

Sezon sonuna doğru havalar ısınıp günler uzadığında Villakent çevresinden Kuş Cenneti, Fula Dağı, Dumanlıdağ, Foça GagaTaş Tepesi ve Yamanlar gibi nispeten daha uzaklara etkinlikler düzenliyoruz. Her sezon ortalama 30 yürüyüş etkinliği ile toplamda 300 km’ye varan doğa yürüyüşleri yapılmaktadır. Kasım’dan Mayıs’a kadar süren Sezonda, yaz aylarında deniz tatili arası veriyoruz!

2021 senesi sonlarında VİLLAKENT ÇEVRE YÜRÜYÜŞÇÜLERİ dediğimiz organizasyona 2023-24 Sezonu başından itibaren VİLLAKENT KOMŞULUK YÜRÜYÜŞ GRUBU ismi ile devam ediyoruz. 2024 başında Villakent sosyal medya sayfasına üye olup Mütevazi Grubumuzu duyurduktan sonra, güzel bir ilgi kazandık. Geçtiğimiz günlerde 27 kişi ile sezonlarımızın katılım rekoruna ulaştık. Halen hemen her Pazar farklı katılımlar olmakla birlikte, zaman içinde düzenli katılım sağlayan bir ekip olacağımızı düşünüyoruz.

Bugünkü yürüyüşe gelince, Villakent Komşuluk Yürüyüş Grubumuz ile Villakent güneyindeki Kuş Cenneti sulak alanını panamorik olarak gören DüzlenTepe’ye yürüyüş yürüdük. Güneşli ama rüzgarlı bir gün yaşarken, yeni katılımlarla 19 kişi toplamda 11 küsür km tutan bir etkinlik yaptık.

Bu güzel etkinlikte çektiğim fotoğraflardan ve arkadaşlarımın paylaşımlarından seçtiklerimle hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz

Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *