Adrasan Koyunda Yağmurlu Bir Sabah (20 September 2015)

IMG_7515İdadik Antalya Tunç Dağı Kayatepe zirve etkinliğinden sonra Kumluca Adrasan koyuna devam ettik. Pansiyona yerleştikten sonra soluğu denizde aldık!
Adrasan koyundaki muhteşem berraklıktaki denizde zirve etkinliğinin tüm yorgunluğunu attık diyebilirim. Suyun berraklığı yanında, ılık oluşu da inanılmazdı. Yaz boyunca Foça’nın serin sularından sonra bu da hoş bir sürpriz oldu benim için.
Ertesi sabah gün doğarken fotoğraf makinemi alıp sahile seyirttim. Amacım bugün hava tahminlerinden beklediğimiz yağmurdan önce Adrasan koyundaki muhteşem deniz doğa manzaralarından bir demet hazırlamak. Koyun Musa Dağı tarafından girdiğim sahilde, fotoğraf çekerek yürüdüm. Musa Dağı ve Adrasan Koyu çok güzel manazaralar yaratıyor. Bulutların arkasında kalan güneş, yağmur gelinceye kadar güzel manzaralar çekmeme yardımcı oldu. Ancak sahilin en sonuna kadar ulaşamadan yağmur bastırdı. Gene de bir sürü fotoğraf çekme imkanım oldu ve bu muhteşem Musa Dağı-Adrasan Koyu görüntülerini kaydettim.
 
Aşağıdaki linkte bu fotoğraflardan hazırladığım albümü izleyebilirsiniz. İyi seyirler..

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

 
Adrasan Hakkında
 

Antalya’dan 94 kilometre uzaklıktaki Adrasan’a Kemer üzerinden gidilebiliyor. Kemer‘i geçtikten sonra yaklaşık 55 kilometre süren yolda sırasıyla ÇamyuvaPhaselis Koyu‘nu ve Tekirova‘yı geçip Olimpos – Çavuşköy sapağından sola dönülüyor. Buradan sonra 23 kilometrelik bir yol gidip Adrasan Koyu’na ulaşabilirsiniz.

Çavuşköy olarak ismi değiştirilen Adrasan, Antalya il merkezine 94 km uzaklıkta olup, Kemer’e ise 55 km’lik bir mesafede yer alır. Kumluca’ya bağlı bir bölgedir. 1996 yılında belde olmuştur ve bakir doğası, eşsiz kumsalı ile gören yerli-yabancı turistleri kendisine hayran bırakmaktadır.Masmavi denizini üç bir taraftan yemyeşil çam ormanları sarmalar. Ormandan gelen ters rüzgârlar hem koya nefis çam kokusu yayar, hem de koyda dalga oluşmamasını sağlar.

Yıllarca SİT alan olması sayesinde iyice korunup beton yığınına dönüşmeyen Adrasan, sakin, huzurlu bir ortamda tatil yapıp, kuş sesleriyle uyanıp, orman yeşili, deniz mavisi ve güneş sarısının kucaklaştığı, tüm yorgunluğunuzu üzerinizden atabileceğiniz bir noktadır.

Adrasan su sporları açısından da önemli bir yerdir. Su altı görüş mesafesi 30 metreyi bulduğu için bu bölgeye gelen turistler bol bol su sporlarıyla ilgilenir. Eğer çocuğunuz varsa hemen söyleyelim, Adrasan sahilinin bir kısmı sığdır ve gönül rahatlığıyla burada denize girmeyi tercihe edebilirsiniz..

Otel ve pansiyonların dört mevsim açık olduğu Adrasan’da tekne turlarına katılıp, dalış yapıp su altının o görülesi manzarasının keyfini çıkarabilir, tertemiz koylarda mola verip bol bol yüzebilir, kiralayabileceğiniz bisikletlerle yakın çevreyi keşfedebilir, bol bol doğa yürüyüşü yapabilir, kendi balığınızı kendi oltanızla keyifle tutabilir, balık keyfi yapabilir, kiralayacağınız deniz bisikletleriyle gezebilir, sörf ve su kayağı yapabilir, , Adrasan sahili yakınında ve Çavuşköy’de kurulan pazarlardan yöre otlarından, taze sebze ve meyvelerden, hediyelik eşyalardan satın alabilirsiniz.

Adrasan otelleri her bütçeye hitap etmektedir. Dilerseniz arkadaşlarınızla dilerseniz ailenizle birlikte Adrasan’daki otellerde gönül rahatlığıyla konaklayabilirsiniz. Adrasan’da yer alan oteller özellikle yaz sezonunda fırsatlar yapmaktadır. Adrasan otelleri fırsatlarından yararlanarak tatilinizi daha ekonomik hale getirebilirsiniz.

Adrasan yakınlarındaki güneşin doğuşunun bir başka güzel olduğu Fener Burnu’nu, eskiden gözetleme kulesi olan Markız Tepesi’ni, mantar ve bağırsak problemi olanlar için adeta şifa olan suyun da çıktığı Porto Ceneviz ve Sazak Koylarını, PataraLetoon Antik KentiOlimpos ve Phaselis Antik Kenti’ni de gezmenizi tavsiye ederim.

Adrasan’da yaklaşık 55 çeşit balık türü yaşamaktadır. Bu sebepten dolayı bölgede sürekli olarak olta balıkçılığı yapılır. Mercan, sarıgöz, sinarit, kefal, çipura ve orfoz oltanıza takılabilecek balıkların bazılarıdır. Birbirinden lezzetli balık çeşitlerini denerken, yanında leziz mezeleri afiyetle yiyebilirsiniz.

Adarsan Tekne Turu:

Adrasan’da tekne turu için en güzel yerlerden biri Ceneviz Koyu’dur. Bu turda Akseki koyu, Tuzla, Pırasalı ada, Çoban koyu, Sazak koyu, Ceneviz koyu gibi birbirinden ilginç koy ve adaları görülerek keyifli bir gün yaşanır.

Öğlen saatlerinde yemek molasında balık makarna salata dolma gibi ikramlar yapılır. Gezi tekneleri en fazla 25 kişilik olduğu için, kendinizi özel tura çıkmış gibi rahat hissedeceksiniz. Mutlaka tekne dolacak diye beklenmiyor,  minimum 10 kişi olduğunda yolculuğa çıkılıyor.

Gezi turları her gün sabah 10:30 gibi başlar, akşam 18:00 da Adrasan’a dönülür. Öğle yemeği ve ikramlar sahil günlük kişi başı 50 TL’dir.

Adrasan, eski adıyla Çavuşköy, 2 kilometre uzunluğundaki kumsalıyla Kumluca’ya yakın doğal güzelliklere sahip bir yerleşim birimidir. Adrasan, yerli köy halkının turizm yaptığı ender yerlerden biri.

Hem doğasıyla hem de su sporlarına elverişli olmasıyla çok fazla turistin ilgi gösterdiği Adrasan, tarihiyle de göz dolduruyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *