SAN FRANSİSKO(10.YAZI) (27-28 February 2001)

“KALİFORNİYA’DA BİR PETKİM’Lİ  – 15 Şubat 2001 / 7 Mart 2001” gezi notlarımın DEVAM YAZISI (10/14)

27.02.2001

Oakland

Oakland Park Ave Tristab GlenBugün dinlenme ve çamaşır yıkama ile geçti. Elif sabah okula gitti, biz de biraz dinlendik, biraz iş yaptık. Öğleden sonra bir Oakland turu atmaya karar verdik. Park Avenue’den yukarı çıktık. Kiliseye varmadan sola Tristen Glen’e saptık,  devam edip  epeyce aşağılara kadar yürüdük. Yol bitince sağa yukarı yürüyüp Sunnyhills’e kadar çıktık ve sonra yoruluncaya kadar yürüyüp bir noktadan geri döndük. Dönüş yoluna Underhills’den kestirme yaptık.

Yol boyu onunden geçtiğimiz evleri ve bahçelerini seyrettik. Hepsi birbirinden farklı mimaride, hepsi birbirinden şirin evler. Aslında evler çok gösterişli ve görkemli değil bu mahallelerde, ama her birisinin bahçesi, ağaçları, çiçekleri, giriş mimarisi, kapı süslemeleri birbirinden güzel. Bu mihval üzerine, elalemin evlerini, bahçelerini seyrede seyrede saat 14:30’dan 17:30’a kadar gezmişiz!

28.02.2001

Berkeley-Ross

RossBugün de tembellik yaptık ve öğleye kadar evde oturduk. Öğleden sonra Elif bizi Berkeley’e götürdü. Üniversitenin içinden geçip Berkeley downtowna geldik. Elif okula gitti, biz de Berkeley’de gezdik. En çok Ross mağazasında vakit geçirdik. Timberland marka dağ ayakkabısı ve fotoğraflar için albüm aldım. Daha sonra yürüyerek Üniversiteye gittik ve Elif’’le buluşacağımız binada biraz dinlendik. Yarım saat kadar sonra Elif dersten çıktı ve birlikte Oakland’a döndük. Akşam zevkli bir sofra hazırladık ve günü sohbet ederek bitirdik.

 

Not: 27 Şubat 2001 günü Oakland’da çektiğim(8 adet) fotoğrafı, herhangi birine tıklayıp açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *