Maya Jimnastik Kursunda (25 Şubat 2016)

IMG_2111Maya her gün sabah 8 akşam 18 okula giderken, perşembeleri jimnastik, cumaları da yüzme kursuna katılıyor. Yani o kadar yoğun ki çocuğun programı, akşamları da 20 gibi yatırılmaya çalışıldığından, ancak hafta sonları daha fazla beraber olabiliyoruz. Bu nedenle okul dışındaki kurslarına izleyici olarak katılmaya gayret ettik. Bu yazımda jimnastik kursundan bahsedeceğim.

Maya, Salt Lake City Foothill Village mevkiindeki The Little Gym isimli jimnastik salonunda kendi akranları ile hem spor yapıyor, hem de çok eğleniyor. Kuşkusuz burada öncelikle sporun kazandıracağı bedensel gelişimine katkıyı sağlayacaktır. Diğer taraftan, belki daha önemli olarak, toplum içinde uyum gösterme adına disiplin bilgisi ve saygılı olarak birlikte bir etkinliği sürdürme becerilerini yükseltecektir.

Maya’nın The Little Gym’deki jimnastik kursunu izlemek üzere, onu okulundan babasıyla birlikte aldık. Merkezin bulunduğu binanın üst katına çıkarken merdivenlerde heyecan doluydu. Salon girişindeki odada hemen jimnastik kıyafetini kendisi ayarladı. Kurs başlama saatine dakikalar varken o sürede de çevredeki oyuncaklarla ilgilenerek zamanını değerlendirdi.

Maya’nın bu istekli hareketlerinden kolayca anlaşılıyor ki çok seviyor burayı. Öğretmelerini de çok seviyor belli ki; salona girmeden önce karşılaştıklarında sakallı eğitmene hemen ” I miss you” dedi. O da Maya’yı özlediğini söyledi.

IMG_2128Kurs saati başladığında fırtına gibi giriyor salona Maya. O kadar hareketli ki, hem gruba uyuyor denileni yapıyor, hem de her fırsatta salonda dört dönüyor! Kendi adıma konuşmak gerekirse Maya’yı izlemekten yoruldum desem yeridir. Zira hiç durmadan hareket ediyor; koşuyor, dansediyor, jimnastik aletlerinde öğretilenleri yapıyor. Gurup toplandığı zaman da genellikle uyumlu oluyor. Ancak gurup biraz oyalanınca Maya kopuyor ve  öğretilen hareketleri kendi hızında yapıyor.

Little Gym salonunda bir bay bir bayan öğretmen, kursu birlikte yürütüyorlar. Kurstan önce ve sonra velilere yapılanlar hakkında velilere bilgi veriliyor. Genellikle bizim gibi meraklı birkaç veli dışında, çocuğunu kursa bırakanlar buradaki alışveriş merkezlerine dağılıyorlar. Biz de Cem’le buradaki Sıtarbasktan içecek birşeyler alıp döndükten sonra, kursun kalanında Maya’nın çeşitli fotoğraf ve videolarını çektim. Ayşen ise hiç ayrılmadı kursun izlendiği pencerelerin önünden!

Aşağıda, Maya’nın jimnastik kursunda çektiğim fotoğraflarından seçtiklerimi izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir