EVEREST TÜRKİYE’DE (9 Temmuz 2023)

Biricik Erkek Torunumuz Everest, pandemi günlerinden sonra nihayet bu yaz anne ve babasıyla Türkiye’ye geldiler. Everest 2023 – 10–31 Tem 2023 Temmuz 9-31 tarihleri arasında Foça, Karaburun ve Bodrum’da beraber olduk. Ayrıca birkaç gün arkadaşları ile Marmaris’te bir otelde birlikte olan Can ve Kamer, zaman zaman internet ortamında iş görüşmeleri yaptılar. Mill Valleyli Yüksel Ailesi … Okumaya devam et

EVEREST İZMİR’DEYDİ (14 Ağustos 2021)

San Fransisko’da yaşayan Küçük Oğlum Can ve eşi Kamer, Biricik Erkek Torunum Everest ile Altınova’da birlikte başladığımız Yaztatilleri(21.07-14.08.2021), Foça’daki mütevazi yazlığımızda devam etti; Çeşme Karaburun gezmelerinden sonra bu sabah ABD’ye uçtular! Bu beraberliğimizde çektiğim fotoğraflardan içinde Everest’in olduğu karelerden seçtiklerimle hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz. Not: Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok … Okumaya devam et

Everest’le Foça Çanak’da “DağDeniz Turu” (18 Eylül 2014)

IMG_1175

ABD’de yaşayan çocuklarımız Can ve Kamer ile oğlan torunumuz Everest yaz tatili için ziyaretimize geldiler. Foça Çanak Sitesi’ndeki günlerimiz deniz ağırlıklı aktivitelerle geçerken, bu sabah birlikte bir çevre turu yapmaya karar verdik. Kadim Dostum Ayhan Yörük rehberliğinde, sabah erkenden sitemizin yaslandığı tepeyi dolanarak genişçe bir kavis çizdikten sonra sahile inip deniz tarafındaki manzaraları da izliyerek, yaklaşık 6 km yürüdükten sonra eve döndük.

Okumaya devam et

Santa Clarita’da Evsel Atık Gerikazanımı (3 Haziran 2014)

 

31

ABD’nin diğer gördüğüm şehirlerinde olduğu gibi, Santa Clarita’da da atık gerikazanımına çok önem veriliyor. Diyebilirim ki etiket büyüklüğündeki bir kağıt parçası bile çöp olmuyor burada. Evlerde artık kullanılmayan her türlü kağıt karton plastik teneke cam gibi maddeler, gerekirse yıkanıp temizleniyor. Bu atıklar üzerinde “Recycle” yazan yeşil kapaklı gri tekerlekli plastik bidonlarda, naylon torbaya konulmadan biriktiriliyor. Daha sonra görevli motorize ekiplerin alması için haftanın belli bir günü kapı önüne taşınıyor.

Okumaya devam et

Can 2014 Oskar Ödül Törenine Davet Edildi (15 Şubat 2014)

IMG_0519

IMG_0520

Bu sene 86. yapılacak olan Oskar Akademi Ödülleri töreni, 2 Mart 2014 tarihinde LosAngeles’de yapılacak. Bugün, yani 15 Şubat 2014 tarihinde ise, sinema dünyasının bilimsel ve teknik çalışmalarını yaratanlar arasından belirlenen en iyilere de Los Angeles Beverly Hills Otel’inde yapılan törenle, Bilim Teknik Oskar’ları verildi.

Can da bu törene davet edildi, zira Dreamworks’den Ron Henderson’un bu dalda oskar kazandığı (Flux Gas Simulation System) çalışmanın ekibinde yer alıyordu.

Okumaya devam et

Towsley View Loop(E) (26 Ocak 2014)

Towsley2014

Valencia’nın güneyindeki dağlık bölgenin anayol kıyısındaki Ed Davis Parkı’ndan yola çıkarak,  Towsley Kanyonu boyunca bölgenin en yüksek noktasına ulaşıp, Wiley Kanyonu tarafından başlangıç yerine varan patika yaklaşık 9 km uzunluğunda. Patika ile ilgili notlarda 5.0 mil ve 2.5 saat olarak belirtilmesine karşın, bu halkayı zorlanmadan 2 saatte yürüdüm.

Okumaya devam et

Can Annie Ödülü’ne Gene Aday Oldu (2 Aralık 2013)

turbo

Oğlumuz Can Yüksel, 6 yıldır çalıştığı DreamWorks firmasındaki 5. animasyon filminde, Efekt Lideri görevi ile 3. defadır Annie Ödülü’ne aday oldu. Animasyon filmlerinin oskarları olarak kabul edilen ödüllere Can bir defa ekip olarak(Sherk The Third) ve bir defa da tek başına(Çizmeli Kedi) aday olmuştu. Bu defa da Turbo filmindeki perfomanslarıyla gene ekip olarak aday oldular; ancak O şimdi ekip lideri (FX Lead). Bu durum adaylığı daha da anlamlı kılıyor. Hele Şubat 2014’de yapılacak törenle sonuçlar açıklandığında ödülü kazanırsa, işte sözün bittiği yer olacak o zaman! İnşallah diyoruz ve ümitle bekliyoruz..

Okumaya devam et