LEELA SAN DİEGO’DA (10 Temmuz 2023)

İş yoğunluğu ve başka nedenlerle Türkiye’ye gelemeyince Cem’ler de ailecek bir haftalık San Diego gezisi yaptılar. Kız torunlarımız Maya ve Leela’nın sahildeki fotoğraflarını veriyorum. San Diego’dan paylaşılan fotoğraflarla hazırladığım fotoğraf albümünü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz. Not: Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

“YAV BU OKULDA BENİM BİR OĞLUM DAHA VARDI!” (1994)

Muhtemelen 1994 veya 95 yıllarıydı, Cem ve Can Bornova Anadolu Lisesi’nde okuyorlardı. Aralarında 2 yıl vardı; örneğin Cem lise sonda ise, Can da lise birdeydi. O yıllarda Bornova Anadolu Lisesi’ndeki yönetim hiç iyi değildi. Zorunlu Din Dersi Hoca’larına torpil yapıp yönetimlere getirmişlerdi. Can’la ilgili olarak bir kaç defa işten izin alıp yönetimlerle görüşmek için okula … Okumaya devam et

Cem&Masha ile Maya&Leela Foça’da (27 Mayıs – 20 Haziran 2019)

Tam beş yıl aradan sonra Cem yıllık izinli olarak Türkiye’ye geldi. Böylece ikinci kız torunum Leela ile ben, Ayşen daha önce bir ABD ziyaretinde(Özüm’ün Düğünü) onu kucaklama mutluluğuna kavuşmuştu, 2,5 yaşında beraber oldum. Tabi ki ilk kız torunumuz Maya büyümüş, 7 yaşına ulaşmış. Birlikte güzel bir tatil geçirdik ve sonra onları evlerine uğurladık. Cem ve … Okumaya devam et

Maya’nın 2. Yaşgünü Partisi (25 Mayıs 2014)

Maya 2YGPastasi

Gözümüzün ilk ışığı torunumuz Maya, 27 Mayıs 2012’de doğmuştu. Cem ve Masha 2. Yaşgünü Partisini 25 Mayıs 2014 Pazar günü kutlamayı planlamışlar. Ayşen’le birlikte, Maya’nın yaşgünü partisine katılmak üzere bir gün önce Los Angeles Santa Clarita’dan Salt Lake City’e geldik. Aslında sadece yaşgünü partisi bizi çok heyecanlandırmıyordu; orada kaldığımız 4 gün boyunca Maya ile beraber olmak bizim için hep partiydi zaten!

Okumaya devam et

Maya Foça’da (2013)

Maya Focada2013

Sevgili Prensesimiz Maya Lisa Yüksel Türkiye’de, Foça’daydı bu yaz Temmuz’da. Birlikte olduğumuz 2.5 hafta su gibi aktı geçti! Şimdi geride kalan fotoğraflarla avunuyoruz. Bir de tabi ki “Sıkayp” aracılığıyla görüşüyoruz. Ama beraber olmanın tadı yok tabii! Neyse ki önümüzdeki aylarda O’nu görmeye gideceğiz Salt Lake City’e.. Zaten yaz gelince gene Foça’da olacaklar..

Okumaya devam et

SNOWBIRD’DE MAYA İLE HIKING YAPTIK (20 Ekim 2012)

 

Snowbird, Utah’da kayak ve yaz sporlarının yapıldığı önemli bir spor ve yerleşim merkezi. Salt Lake City’den güneye doğru dağlara paralel giderken doğuya doğru büyük bir vadiye girince on küsür km sonra ulaşılıyor. Bölgede çok güzel konaklama ve sağlık tesisleri var.  Yollar, açık kapalı otoparklar, telesiyejler, teleferikler, spor giyimli insanlar ve çevredeki dağların yüksek dorukları hemen dikkati çekiyor. Bizim geldiğimizde 18 Ekim itibariyle tesisin yaz aktiviteleri sona erdiğinden kış hazırlıklarına başlamışlardı.

Okumaya devam et

DOOLY KNOP ve FRARY PEAK PARKURLARI (14 Ekim 2012)

Salt Lake City’deki ilk doğa yürüyüşü etkinliğimizi Antelop Adası gezisinde Dooly Knop(1609 mt) ve Frary Peak(2010 mt) parkurlarında yaptık. Gerçi parkurların Adadaki başlangıç noktasından itibaren 625 metre yükseliniyor ama biz her iki zirve yolunda toplamda yaklaşık 12 km yürüdük. Güneşli, hafif esintili güzel bir günde Büyük Tuz Gölü, Salt Lake City ve çevresindeki dağların harika manzaralarını seyrederek keyifli bir etkinlik yapmış  olduk.

Okumaya devam et

COLLEGE STATION GEORGE BUSH KÜTÜPHANE VE MÜZESİ (10 Mayıs 2010)

ABD’de bir başkan görevden ayrıldıktan sonra bir şehirde özel müzesini oluşturmak gibi bir gelenekleri varmış. College Station’daki George W. Bush müzesi de “George Bush Library and Museum” adıyla, bizim “Baba Buş” dediğimiz başkanları için yapılmış bir müze. Ayşen’le buralara kadar gelmişken bir bakalım dedik nasıl bir müze yapıyor Amerikalılar başkanları için.

Okumaya devam et