VİLLAKENT DÜZLENTEPE ETKİNLİĞİ (18 Şubat 2024)

VİLLAKENT KOMŞULUK YÜRÜYÜŞ GRUBU KISA TARİHİ Dünyada 2019’da başlayan “Pandemi Krizi”, ülkemizi de 2020 başından itibaren iyice etkileyince, bir çok kuruluş gibi doğa sporları organizasyonları da duraksadı. Devamındaki kesikli sokağa çıkma yasakları da yaşandığında, Villakent Mahallesi’ndeki evimizden İzmir Körfezi tarafına bakarken gördüğümüz tepeleri keşfetmek istedik. Ayşen’le birlikte Villakent Bitişik Komşularımız Oya-Mehmet Boran ve Hacer-Ümit Yılmaz … Okumaya devam et

BİR KAYISI AĞACI HİKAYESİ(E) (24 Kasım 2020)

2006’nın Mayıs ayında Villakent’teki evimize taşındığımızda, bahçemizde hiç bir şey yoktu. Brüt 500 m2 olan arsamızdaki bahçede çimen ve çiçek olacaktı kuşkusuz. Ayşen sebze yetiştirme niyetinde değildi ve tek bir meyve ağacı bile istemiyordu. Doğrusunu söylemek gerekirse ben de sebze yetiştirmek istemedim ama birkaç meyve ağacımız olması güzel olurdu. Ayşen diyordu ki: “Burası köy bahçesi … Okumaya devam et

Bahar Sonu Bahçemiz (14 Haziran 2014)

IMG_6792

ABD dönüşümüzde Villakent’teki bahçemizin 2014 Haziran başındaki güzel köşeleri: Bahçe dışına taşan Boru Çiçeği, ilk çiçeklerini açan Jakeranda, Komşuya taşan Begomvil, Güller, iri meyvalı Kayısı, bu sene sadece 5 tane meyva veren Erik, bari bu sene kuşlara kaptırmak istemediğimiz Vişne, henüz kayısı kadar Şeftali, Yasemin, sarı çiçekler açan Pelinler, Pembe Ortanca veee Liz.

Okumaya devam et

Kurtköpeği(German Shepherd) Irk İzmir Şampiyonası Villakent’te yapıldı (8 Nisan 2012)

 

 

Kurtköpeği(German Shepherd) Irk Yarışması İzmir Şampiyonası Villakent’te yapıldı. Bu ilginç etkinliğe katılırken dağ yürüyüşüne tercih etmemize pişmanlık duymadık. Birbirinden güzel harika Liz’ler(!) yarışırken biz de bu muhteşem ırkın en güzel örneklerini seyrettik.

Not: Yarışma atmosferini vermek için çektiğim 2 videoyu ve saldırgan köpeğin komut itaat testinin bir videosunu yazıma ekledim(9 Nisan 2012).

 

Okumaya devam et

DÜN İZMİR’E KAR YAĞDI, VİLLAKENT BEYAZA BÜRÜNDÜ (2 Şubat 2012)

Dün sabah kalkıp penceremden baktığımda bahçemiz, yollar bembayaz olmuştu! Senede bir gün kar yağar İzmir’e , bir gün her yer beyaza bürünür. İzmir’liler sevinç çığlıklarıyla sokaklara fırlarlar vakit geçirmeden, zira biraz oyalanırsan güneş bir yerlerden kendini gösterir ve karlar erir diye..

Okumaya devam et

Baharda Bahçemiz (2011)

Yaz sıcağının tepemize çöreklendiği bu Temmuz sonu İzmir günlerinde, Foça’daki yazlığımızın bulunduğu sitede deniz serinliğinde nispeten daha rahat nefes alabildiğimiz için kendimizi şanslı hissediyoruz. Foça koylarının ışıl ışıl maviliği ve yamaçlardaki makilerin yer yer yeşilliğine rağmen, çevremizdeki kuruyan sararan doğayı gözlerken, daha birkaç hafta öncelerinde baharı yaşadığımız Villakent’deki bahçemizin ve çiçeklerin rengarenk güzelliği sanki çok uzakta kaldı gibi!

Okumaya devam et

Bahar, Villakent Kaldırımlarını Gelinciklerle Süsledi (2011)

DSC083692006 yılından beri oturduğumuz Villakent Mahallesi’nde, baharın güzelliklerine kaldırımları kaplayan gelincikler de eklendi! Mahallemiz yöneticileri yerel yönetim elemanlarına gelincikleri soluncaya kadar temizlememelerini tembih ettikleri için sokaklar kırmızıya büründü!

Baharla birlikte canlanan Villakent’teki evimizin bahçesinden sokaklara doğru yürüdükçe, gördüğüm gelincikli kaldırımların fotoğraflarını aşağıdaki linkte izlemenize sunuyorum. İyi seyirler..

Okumaya devam et

Villakent’te Bir Doğa Mucizesi(!): Sazlıgöl Sığırcıkları (15 Şubat 2011)

Liz ile sabah yürüyüşlerinde  uğradığımız, Villakent’teki evimizin bitişiğindeki Sazlıgöl’de bu günlerde her akşam güneş batarken bir doğa mucizesi yaşanıyor: Milyonlarca sığırcık kuşu geceyi Sazlıgöl’de geçirmek için sürüler halinde geliyorlar. Uzaktan kara bulutlar gibi gözüken sürüler sazlar üzerinde uçuşarak kendilerine konacak yer arıyorlar. Bazı sürüler kondukları yerlerde ötüşüp dururken bazıları da sürüler halinde habire yer değiştiriyorlar. Neticede güneş battığında hareket bitiyor ve çok büyük bir kuşlar korosunun cıvıltıları gece boyu sürüyor. Dün akşam bu olayı görüntülemek ve sizlerle paylaşmak için mütevazi fotoğraf makinemle göle yaklaşıp fotoğraf ve videolar çektim.

Okumaya devam et