MİNERAL, Ankara’da Bir Değerli Taş Merkezi (8 Eylül 2017)

Ankara’da öncelikle ziyaret edilecek 2 nokta olan Anıt Kabir ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nden sonra, 3. sırada Mineral gelir; bence.. ‘Nedir Mineral?’ derseniz, Enerji Bakanlığı Maden Dairesi Reisi Mete Arıkan’ın emeklilik uğraşı olan değerli taş mağazası!

IMG_8985Ankara Kavaklıdere Tunalı Hilmi caddesindeki Ertuğ pasajında bulunan Mineral, eğer kıymetli taşlara merakınız varsa, bir yarım gününüzü geçirebileceğiniz harika bir noktadır. Çeşit çeşit, renk renk doğal kıymetli taşlar ve bütün bu konsepti Türkiye’de en iyi bilen bir uzman Mete Arıkan! Normal hayatında ağzından bir kelime zar zor çıkan suskunlukta bir insanken, taşlar konu olunca sular seller gibi çağlar ilgilenenlere!

Her bütçeye ve zevke hitap edecek ürünleri sergileyen Arıkan’lar, Ayla ve Mete Arıkan, taşlar konusunda bilgi alabileceğiniz bu Değerli Taş Mabedini(!), ayni zamanda doğru fiyatla alışveriş yapabileceğiniz bir “Taş Kuyumcusu” haline getirmişler. Bir defa ziyaret edenlerin, özellikle Ankara’daki yabancı ülke elçilik mensuplarının müdavimi olduklarını biliyorum. Ben de, Ankara’da geçirdiğim bu bir günün sonunda Mineral’i ziyaret ettim. Yoğunluktan dolayı Mete Arıkan’la pek sohbet edemedim ama taşları inceleme fırsatım oldu.

Mineral’de vitrinlerden çektiğim fotoğrafları aşağıdaki albümde paylaşıyorum.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

MİNERAL, Ankara’da Bir Değerli Taş Merkezi (8 Eylül 2017)” hakkında 3 yorum

  1. Merhabalar iyi gunler bende küçük siyah bir taş var arkadaşınım hediyesi maden taşı denildi bana size resmjni gondermek isterim

  2. Merhaba toprağın altından kazı sırasında sarı kehribara benzeyen taş çıktı dedöktöre enerji verdi ama cihaz maden gibi ötmedi tabiki sizi nasıl gösterebilirim bilmiyoruz taşın ismini

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir