Kayadibi’nden Alaniçi’ne, Yamanlar Trans (1 Nisan 2018)

PetkimTrek’li arkadaşlarla Yamanlar Dağı’nda Bornova’dan Kuzey istikametinde yürüyerek, Menemen tarafına geçtik. Yürüyüş için çok uygun bir havada, toplamda 16 kilometreyi bulan, iyi bir etkinlik oldu.DSC00734

Başlangıç noktamız olan Kayadibi Köyü’nün yolu asfaltlandığından, rotamızdaki patikanın girişine kadar araçla devam ettik. Halı gibi çimenle kaplı arazide ormanlık bölgelere doğru yükselerek 1000 metrelere kadar yürüyüşü sürdürdük. Daha sonra orman yollarına girerek Karagöl’ü yukarılardan gördük. Aramızda Karagöl’ü daha önce yakından görmemiş arkadaşlar olduğundan, kısa bir iniş yapıp göl kenarında fotoğraflar çektik. Sonrasında tekrar rotamıza dönerek, devamında uzun bir iniş yürüyüşü ile Alaniçi Köyü’nde etkinliği bitirdik.

DSC00735

Bugünkü etkinliğe katılan arkadaşlarımı yazmak istiyorum. Rehberimiz her zamanki gibi Zafer Gürhan, Servet Ülkü, Ali Uyar, Recai Acar, Duran Yücel, Atalay Karataş, Soner Eren ve ilk defa katılan Hüseyin Üzümcü.A35E752C-A6D0-4A36-BF67-C3D67ECEABD9

Nisan ayına girdiğimiz bugün, baharla birlikte yeşeren ve çiçeklenen doğanın bütün güzelliklerini dağlarda yaşatıyor. Kuşlar cıvıl cıvıl, bizi selamlıyorlar adeta. Böyle küçük ekiplerin bir avantajı, dağcı muhabbetlerinden daha çok, doğayı dinleyebileme olanağı bulabilmek!DSC00750

Hava sıcaklığı yürüyüş için çok uygun serinlikteydi. Biz çoğunlukla orman yollarından yürüdüğümüz için güneşin etkisini de hissettik. Ancak orman içindeki gölge patikalarda, rüzgarın da etkisiyle, zaman zaman oldukça üşütücü anlar oldu.

DSC00754

Ormandaki fırtınayı göstermek için 33 saniyelik bir video çektim:MOV00779

Açıklarda ve özellikle Alaniçi’ne yaklaştığımızda, rüzgarın şiddeti neredeyse insanı silkeleyebiliyordu. Hatta öyle ki, son kısımlarda önden giden Servet ve Atalay, Alaniçi’nin pas geçip daha ilerdeki Ayvacık Köyü’ne kadar sürüklenmişler!

DSC00792

Alaniçi köyü abartılı büyüklükteki camisi ile hemen dikkati çekiyor. Köy meydanındaki Caminin yanında alt kısmı çeşme olan farklı mimaride ayrı bir minare var. Meydanın bir tarafında bir kahvehane ve biraz beride de çok başka mimari çeşitlemeli seyir balkonlu Muhtarlık Binası. Altında Köy Konağı yazılı kahvehane tarzında bir mekanda, aracımız gelinceye kadar  çay içip biraz dinlendik. Köyde ağaç çiçek bahçe gözükmüyor, geniş parke yollar ve evlerden ibaret; kanımca İzmir’deki en cazibesiz köylerden biri.

DSC00798

Daha ziyade orman yollarından yürüdüğümüz, öncekilere nispeten biraz monoton geçen bu etkinlikte çektiğim fotoğraflardan ve arkadaşların medyada paylaştıklarından seçtiklerimle hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir