PetkimTrek/Karia2: Ören, Türkevleri (30 Nisan 2018)

PetkimTrek grubu olarak her yürüyüş sezonunun sonlarına doğru, birkaç günlük bir ekspedisyon yapma geleneğimizi sürdürüyoruz. Bu sene 5 gün yürümek üzere Karia Yolu’nun Gökova Körfezi Kuzey kıyısındaki kısıma devam edeceğiz.  Geçen sene Akyaka-Ören arasını yürüdüğümüzden, kalan yolu bitirerek Karia Yolu’nun Akyaka-Bodrum kısmını tamamlamayı düşünüyoruz.

Bütün planlama, konaklama ve intikal organizasyonlarını Mehmet Tural ve Zafer Gürhan yaptılar. Etkinlik bölgesi olarak belirlenen Ören’de, sahildeki Alarga Motel’de kalacağız. Bu sene 9 arkadaşımız etkinliğe katılabildi: Rehberlerimiz Mehmet Tural ve Zafer Gürhan ile birlikte  Ergün Kahraman, Ahmet Rasim Özkan, Atalay Karakaş, Mehmet Girgin, Murat Aksu, Recai Acar.

30 Nisan 2018 Pazartesi sabahı Aliağa’dan Tural ve Zafer’i alarak yola çıkan araca Ulukent’te bindim. Sonrasında Çiğli, Mavişehir ve Karşıyaka’dan arkadaşları toparlayıp yola devam ettik. Otoyoldaki dinlenme tesislerinde bir mola verdikten sonra Ören’e geldik. Geçen sene yemek yediğimiz yerde öğle yemeği yedikten sonra alışverişlerimizi tamamlayıp Motel’de araç yolculuğumuza son verdik.  Burada Villakent’ten dostlarımız Sevinç, Emin Ildızlı ve Hatice, Tayfun Kırmızıbayrak ile birlikte gelen Ayşen’le buluştuk. Biz Karya Yolu’nda yürürken, onlar da çevrede turistik geziler yapacaklar.

Bugün öğleden sonra, yarınki Ören-Bozalan rotasının Türkevleri’ne kadarki aspfalt yolda geçen 8 kilometrelik mesafesini, Ören sahilinde yürüyeceğiz. Böylece hem yarınki uzun rotanın yolda geçen kısmından kurtulacağız ve hem de vücudumuzu bu yaz sıcağında 4 günlük yürüyüşlere hazırlamak üzere bir nevi akilimatizasyon yapmış olacağız.

Odalara eşyalarımızı taşıdıktan sonra Saat:16 gibi Ören’in tatil yerleşimi olan sayfiye kısmında sahil boyunca yapılmış yoldan Türkevleri yönünde 4,5 km kadar yürüyüp geri dönmek üzere yola koyulduk. Şimdilerde bomboş olan pırıl pırıl deniz ile uzun sahili ve nihayetindeki bacası hemen heryerden gözüken Termik Santral tarafındaki dağ manzaralarını izleyerek, yürüdük. Dönüş için hedeflediğimiz bir saat yürüyüşle ulaşılan noktadaki ağaç altında biraz dinlendik.

Dönüşte ayni yoldan geri dönerken bu defa yörede “Gebe Garı Dağı” denilen dağları görerek yürüdük. Toplamda 9 km tutan yürüyüşle yarınki programın yol kısmına eşdeğer bir etkinlik yapmış olduk.

Bu küçük etkinlikte çektiğim fotoğraflardan ve arkadaşların medyada paylaştığı fotoğraflardan seçtiklerimden hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

PetkimTrek/Karia2: Ören, Türkevleri (30 Nisan 2018)” hakkında 4 yorum

  1. Teşekkür ederim Atalay. Takdir edilmek güzel kuşkusuz; ayni zamanda yazdıklarımın okunduğunu görmek de.. Selamlar..

  2. Elinize sağlık..Çok iyi olmuş.
    Not:Kayıt doğrulanması için soyadım Aksu olacak..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir