PetkimTrek/Karia2: Alatepe, Akbük (4 Mayıs 2018)

PetkimTrek Karia Yolu etkinliğinde beşinci gündeyiz. Geçen sene çok sevdiğimiz Ören Akbük parkurunu tekrarlamak istiyoruz. Araçla Alatepe köyüne çıkacağız ve oradan Akbük’e yürüyeceğiz. Bugün Zafer tekrar bizimle olacak, fakat Hollanda’da ikamet eden arkadaşımız Murat motelde kalıp deniz keyfi yaşamayı tercih etti.

Etkinliğin son günü biraz rahat davranıyoruz. Nitekim kahvaltıdan geç kalktığımız gibi, Alatepe’ye geldiğimizde de, saat 10:00’u geçmişti. Nispeten kısa bir etkinlik olduğundan, acele etmeden hazırlanıp yürüyüşe başladık.

Köyün, bahçelerinden kırmızı güller taşan yollarından geçtik. Şanssızlık ya, bu sene fazla kokmayanları test etmişim! Oysa geçen sene buradan geçtiğimizde yoldan giderken bile kokuları duyuluyordu. Geçen sene burada iki köpek bize katılmıştı. Hatta Rehber ismini verdiğimiz bir tanesi sonraki günlerde de bizimle yürümüştü.
 
Alatepe’den itibaren yürüdükçe, buralaradan geçen sene de yürüdüğümüzden, parkur tanıdık geliyor. Her yer yemyeşil ve gene kuş sesleri içinde yürüyoruz. Geçen sene Atalay’ın horoz kuyruğu dediği çiçeklerin bulunduğu bölgeyi de hemen hatırladık. Ancak bakındık, bu defa o çiçekleri göremedik. 

Akbük taraflarına yöneldiğimizde, geçen sene kenarında mola verdiğimiz  yer olarak hatırladığım göleti, bu defa kurumuş olarak gördük. Tam burada kuş seslerini kaydetmek için, kısa bir video çekimi yaptım.
 
Ormanlık bölgeleri geçtikten sonra, bir zeytin bahçesindeki ağaçların gölgesini paylaşarak öğle molası verdik. Moladan sonra tekrar yola koyulup Karia Yolu işaretlerini takip ederek devam ettik. 

Bir süre sonra Akbük Yarımada’sı iyice ortaya çıktı. Bize göre yarımadanın sağ tarafına doğru devam eden işaretleri  takip ederek, sonunda toprak bir yola girdik. Biraz  uzunca bir süre yoldan devam ederek geçen sene kaldığımız Altaş motelin yanında kadar geldik. Ahşap iskelesi ile çok iyi bildiğimiz sahilde hemen denize girmek istedik. Lokanta yöneticisi Yaşar Beyle kısa bir sohbet ettikten sonra hem bugünün, hem beş günlük Karia Yolu Ekspedisyonun son noktasını, denizin rahatlatıcı serin sularına koyduk. 
 
Wikiloc’a göre 9.79 km yürüdüğümüz  bu zevkli etkinlikte çektiğim fotoğraflardan ve arkadaşlarımın medyada paylaştığı fotoğraflardan seçtiklerimden hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.
 
Not: Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.
 
 
 

PetkimTrek/Karia2: Alatepe, Akbük (4 Mayıs 2018)” hakkında 2 yorum

  1. Karia-2 haftasından çok keyif aldım. Grubumuzun birlikteliği ve uyumu başlıca faktör. Şinasi Bey, sizin de bu güzel paylaşımlarınız değer katıyor ve anılarımızı geleceğe taşıyor. Kaleminize, yüreğinize sağlık..

  2. Teşekkür ederim Mehmet Tural.
    2009 yılından önce, kendime notlar olarak yazdığım doğa sporları anılarımı, daha sonra yurtdışındaki çocuklarımızın bizlerden haber almalarını sağlamak amacıyla hazırladığım blog sayfamda sürdürüyorum. Bir başka amacım da doğa sporlarını teşvik etmek ve örneğin PetkimTrek katılımlarımızın da artmasını sağlamak diyebilirim.
    Yeni etkinliklerde görüşmek üzere, sağlıkla..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir