Gümüldür Özdere’den Aktepe’ye Çıktık (19 Şubat 2012)

Şubat ortasında İyonya bahar renklerine bürünmüş; Gümüldür Özdere’den çıktığımız Aktepe zirvesinde bile papatyalar, rengarenk laleler kaplamış her yanı! Orman içinde bazı noktalarda ince kar örtülerinden geçtik ama genelde hep çimenli patikalardan, rengarenk çiçekler arasından yürüdük…

İdadik B yürüyüşü olarak programa alınan etkinliğin rehberi Halil Demir, araçlardan indiğimiz Gökdere Camii yakınındaki noktada  “Yürüyoruz Arkadaşlar” dediğinde saatlerimiz 9:50’yi gösteriyordu. Mandalin bahçelerine bakan evleri geçip de doğaya ulaştığımızda Kulübümüzün Başkanı Ayşegül Yüksel ısınma egzersizleri yaptırdı. Sonra hep tırmandık; kimi zaman çalılık patikalardan kimi zaman da adeta merdiven gibi oluşmuş yassı kayaların üzerinden. Yükseldikçe Özedere’den Gümüldür’e manzara da güzelleşiyordu: Çiçekli dağ, yemyeşil mandalin zeytin bahçeleri ve ışıl ışıl mavi deniz.MOV01494

Çalılıklar ve kayalar arasından tırmanırken bahar çiçekleri hep çevremizde yeraldı. Özellikle laleler çok güzeller! Çoğunluğu mor olmak üzere arada pembe kırmızı beyaz laleler. Ayrıca papatyalar, yer yer çiğdem ve başka renkli çiçekler daha geçen hafta Bozdağ’da kış şenliği düzenleyen İdadik yürüyüşlerine hoş bir sürpriz oldu, fotoğraflarını çekmekten yorulduk.. Halen Şubat ayındayız, uzun bahar ayları var önümüzde; demek  ki bu sene İzmir ve çevresinde çiçeğe doyacağız!

Tırmanışa başladıktan 3 saat sonra Aktepe zirvesinde gözetleme kulesi önünde topluca fotoğraf çekildik. Gümüldür kıyılarının muhteşem manzarasını buradan seyretmek çok keyifli. Hafif rüzgar var, ama güneş zirvede içimizi ısıtıyor. Bu nedenle kimi arkadaşlar zirvede mola verirken çoğunluk hemen zirve konisinin korunaklı bir noktasında öğle  yemeğimizi yedik. Güneş burada o denli ısıtıyordu ki neredeyse gölge ihtiyacı duyduk!

Saat 14’de tekrar yürüyüşe başladık; geldiğimiz rotadan döneceğimiz için bu defa da sürekli iniş yaptık. Yüzümüz deniz tarafına dönük olduğundan kıyı manzarası hep gözümüzün önünde oldu. Hem manzarayı seyrettik doya doya, hem de dikenli taşlı patikalardan dikkatle indik. Ayni patikalardan neredeyse fotoğrafını çektiğimiz her laleyi tekrar tekrar görerek aşağılara ulaştık 2 buçuk saatte. Sabah bizlere esneme yaptıran Ayşegül Hanım, bu defa germe hareketleri ile kaslarımızı rahatlattı. Daha sonra kahvaltı yaptığımız kahvede yorgunluk çaylarımızı içtik ve bu güzel etkinliği kazasız belasız bitirmenin keyfiyle aracımıza binip İzmir’e doğru yola koyulduk.

Bu güzel etkinlikte çektiğim fotoğraflardan seçtiklerimi aşağıdaki  linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Aktepe etkinliklerimizin dökümü aşağıda verilmiştir:

Sıra

Tarih

DAĞ

 PARKUR

REHBER

BÖLGE

61

25 Nisan 1993

AKTEPE

 Gümüldür Özdere, Aktepe zirve

Kani Çelikel

Gümüldür

542

17 Şubat 2012

AKTEPE

 Gümüldür Özdere, Aktepe zirve

Halil Demir

Gümüldür

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir