Şakran Sakartepe’ye Bahar Turu (25 Mart 2012)

Bu Pazar İdadik A ve B yürüyüşçüleri 27 katılımcı Şakran tepelerinde Sakartepe’ye doğru yürüyüş yaptık. Aşağı Şakran Köyü’nde sabah kahvaltısı yaptıktan sonra hemen köyün üst kısmından ormana girdik. Hedefimiz, Kuzey’de ormanın yeşil örtüsünden başını kaldırıp kendini gösteren Sakartepe!

DSC01943

Doğada fazla kalmak için yolumuzu uzatarak, adeta kulağı tersten göstermek gibi, Sakartepe arkasındaki daha yüksek ormanlık tepeye tırmandıktan sonra Sakartepe’ye geçeceğiz. Hava çok güzel, ılık ve güneşli. Zemin yumuşak ve çoğunlukla orman içinden, yer yer de çiçekli bölgelerden geçiyoruz. Yükseldikçe arkamızda Şakran  Koyu tüm güzelliği ile izleniyor. Ancak hava puslu olduğundan fotoğraf için yeterince net değil. Gene de sık sık fotoğraf çekiyoruz.

DSC01942

Orman içinde kuş sesleri çok güzelMOV01974, çiçekler çok güzel. Zaten bu bahar aylarında İzmir’in heryeri güzel. Sıcaklar bastırınca doğal olarak bu yeşillikler sararacak, çiçekler kuruyacak diye üzülüyoruz. Fotoğraflarını çektiğimiz için teselli buluyoruz. Özellikle renk renk laleler, bir de papatya tarlaları muhteşemler..

DSC02019

Saat 14 gibi Sakartepe’ye ulaşıyoruz. A Grubu da biraz evvel zirveye gelmiş, kümeler halinde dinleniyorlar. Biz de bölgenin fotoğraflarını çekdikten sonra molaya geçtik.

DSC01995

Ayşen’le zirve kayacıklarına sırtımızı verip  çimenlere uzanıyoruz. Güneş içimizi ısıtıyor, hafif serin tatlı bir esinti, manzara muhteşem: Solda Şakran koyları, sağda alabildiğine Bakırçay deltası. Uzaklarda Çandarlı Seyrattepe ve Bergama Kozak silsileleri puslar içinde kendini gösteriyor.MOV01998

DSC01999

Mola bitince hep birlikte fotoğraf çekildikten sonra topluca inişe geçiyoruz. Bu defa karşımızdaki manzarayı görerek yürüyoruz. Yeşil çimenli patikalardan, çiçekleri açmış meyve bahçelerinden geçerek kolaylıkla anayoldaki Kazıkbağları bölgesinde bekleyen taşıtlarımıza ulaşıyoruz. Şakran deniz kenarında çay kahve bira içerek deniz havası aldıktan sonra İzmir’e dönüşe geçiyoruz.

DSC02054

Bu güzel etkinlikte çektiğim fotoğraflardan seçtiklerimi aşağıdaki  linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir