KAPATIN YANDAŞ MEDYAYI MESELA, YAPABİLİYOR MUYUZ? (30 Ekim 2013)

945418_512199355543842_1620750637_nBir Cumhuriyet Bayramı kutlamaları daha yaptık çoşkuyla. Ne güzel! Meydanları sokakları doldurduk. Ama ne oldu, sarsabildik mi Cumhuriyet düşmanlarını? Sanmıyorum. E yapmayalım mı, kutlamayalım mı! Tabi ki hayır; ama bununla kalırsak kendimizi kandırmaktan başka bir şey olmaz.
Peki ne yapmak lazım? Yapılması gereken aklı kullanmaktır. Ne diyor akıl: Cumhuriyet düşmanları gücü nereden alıyorsa onu yapmak gerek. Ne yapıyorlar: Sandıkta birleşiyorlar. En küçük bir ton farkında değil, renk farkında dahi ayrışmıyorlar. Bakın döneklere hiç bir şey diyorlar mı? Sen eskiden şunu diyodun bunu diyodun diyorlar mı? Hayır; çünkü aklı kullanıyorlar, sandıkta birleşiyorlar.
O halde yapılacak olan sandıkta birleşmektir. Çünkü gücü oradan alıyorlar. Oradan aldıkları güçle önce mecliste güç oldular, oradan devleti ele geçirmeye başladılar. Bugün Cumhuriyet Bayramı için TC Bayraklı rozet dağıtılılmasına karşı çıkıyor bir TC Valisi! Kılıçtaroğlu yakın zamanda meydanlarda dedi ki “Biz Akp Partisi ile değil Akp Devleti ile mücadele ediyoruz”.
Sandıktan aldıkları güçle güçleniyorsa Cumhuriyet düşmanları, o halde orada güçlenmek gerekiyor. Akıl bunu diyor. Akılı kullanmıyorsak meydanlarda bağırmakla tencerelerin dibini dövmekle kalırız. Çok yakında onu da yapamıyacağız.
Sandıkta en büyük muhalef CHP. Akıl diyor ki o zaman orada birleşmek gerek. Ben CHP’li değilim, CHP’yi beğenmiyorum deme lüksümüz yok. Önce güçlenirsin, Cumhuriyet’i güvenceye alırsın, ondan sonra eksiğini gediğini kapatırsın. Akıl böyle diyor. Akılı kullanmazsan, akılı kullananlara mahküm olursun.
Diyorum ki hiç olmazsa bugün, yarın Cumhuriyet düşmanlarına karşı olanlar gidip CHP’ye üye olsalar tüm Türkiye’de, o bile etkili olur. Oy vermek değil sadece üye olmak bile, yani gücü ele geçirebileceğimizi göstermek bile etkili olur. Bunu yapmazsak, yani aklı kullanmazsak, o zaman meydanlarda bağırmaya devam tencere tava dövmeye devam; tabi izin verdikleri sürece.
Sadece yandaş medya TV’lerini bile kapatsak sarsılırlar. Yapabiliyor muyuz; hiç sanmıyorum. Dün gece bizim evde Muhteşem Yüzyılı kapatabilir miydim, kuşkuluyum. Bunu dahi yapamıyorsak o zaman üzülmenin dövünmenin bir yararı yok. Bir gün bir resmi bayram kutlamasında yakamıza yapışırlarsa şaşırmayalım.
Ben diyorum ki, haydi yandaş medyayı satın almayalım, TV’lerini izlemeyelim. Gidip CHP’ye üye olalım, sonra sandıkta güçlenelim. Yapabiliyor muyuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir