Santa Clarita Northbridge Park (12 Şubat 2014)

Northbridge Park3Geçen sene 8 Kasım’da doğan ikinci torunumuz Everest’i görmek için geldiğimiz ABD’de, evlatlarımız Can ve Kamer’in yaşadıkları ev, Los Angeles’ın Santa Clarita şehrinde. Burası 1987 yılında kurulmuş yepyeni bir şehir. Genelde yaşam alanları ferah ve geniş caddelerden oluşan ABD şehirleri için bile örnek olsun diye düşünülerek planladığı için, defalarca birçok şehrini gördüğümüz halde, hala bizi şaşırtacak kadar düzenli, güvenli ve tertemiz bir şehir. Santa Clarita evleri Kaliforniya’nın bu bölgesinin tarihi mimarisine uygun olarak yapılmış. Bu nedenle yaşam alanlarını oluşturan mahalle ve sokaklardaki evler birbirine benziyor. Çarşılar ve ticaret merkezleri ise diğer şehirlerdekilerden farklı değil. Ancak gene de buradakiler daha geniş, daha özenli ve daha güzel diyebilirim.
 
Bugün evimize en yakın, Northbridge Parkı’na gitmeye karar verdik. Zira yaz kadar sıcak bu Şubat gününde Everest temiz hava ve güneşten yararlansın istiyoruz. Everest bebek arabasında, evden parka yürüdük. Neredeyse güneşte durulamayacak kadar sıcak havada ağaçların gölgesindeki yürüyüş yollarından bütün parkı dolaştık.
 
Everest2014SubatPark içindeki çeşitli spor sahalarında ve orta kısımdaki geniş yeşil alanda her türlü sportif aktivite yapılabiliyor. Spor alanlarının çevresinde ağaçlı yürüme yolları yapılmış. Bu yollarla parka bitişik yerleşim yerleri irtibatlandırılmış. Hatta birkaç noktadan geniş caddeleri aşan muhteşem yaya köprüleri yapılmış. Parka girilen her noktada park kurallarını ilan eden levhalar, çöp konteynırları, köpek gezdirenlerin ihtiyacı olabilecek temizlik malzemeleri sunan istasyonlar bulunuyor. Burada bir noktanın altını çizmek istiyorum, geldiğimizden beri gördüğüm benzeri köpek uyarı ve ihtiyaç istasyonlarının sayısı, burada gördüğüm köpeklerden daha fazla oldu!
 
Parka gelirken daha yolda arabada uyuyakalan Everest, yaklaşık bir saat kadar sonra ve bizim beklediğimizden daha önce acıkma sinyali verince, çok acele bir şekilde uygun ilk yerde mola verdik; zira oğlan acıktığını hissedince basıyor yaygarayı!
 
Everest’i doyurduktan sonra oğlanın keyfi yerine geldi. Arabasına yerleştirdik ve parkın kalan kısımlarını da dolaştık. Önceden anlaştığımız saat yaklaşınca, bizi araba ile alacak olan Kamer’le buluşacağımız noktaya doğru yürüdük.
 
Bu güzel mekanda çektiğim fotoğraflardan hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.
 
Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir