EVEREST’LE DREAMWORKS’E GİTTİK (21 Mart 2014)

DreamworksImage13Bugün hep birlikte, Can’ın işyeri Dreamworks’ün Los Angeles Glendale’deki stüdyo ofisine gittik. Böylece Everest babasının çalıştığı şirkette ilk gününü geçirmiş oldu. Can’ın arkadaşları Everest’le tanıştılar, Kamer’i tebrik ettiler. Şirkette öğle yemeği yedik ve bu üçüncüsü olan gelişimizle artık iyice aşina olduğumuz Dreamworks’ün muhteşem bahçesinde adeta bir doğa turu attık!

1994 yılında animasyon filmleri çekmek amacıyla dizayn edilen Dreamworks Stüdyoları hem kendine özgü mimarisiyle, hem de havuzlu çiçekli yemyeşil bahçesiyle ünlü. Bu defa dikkatimi çeken bir hususu Can’a da ifade ettim: Ne Deamworks binalarının, ne de bahçenin görünümü sanki itina ile hiç değiştirilmiyor gibi! Tek değişen bina duvarlarında sallandırılan yeni vizyona girecek animasyonların bez afişleri. Geçen seneki ziyaretimizde The Croods afişleri vardı, bu defa da Mr.Peabody&Sherman ve Dragons2. Can otopark binasının yükseltildiğini ve bazı binalara eklemeler yapıldığını, bahçedeki bazı sınır makilerinin kesildiğini söyledi. Ancak bizim gibi dışarıdan gelenlerin imgelerini hiç değiştirmiyor bunlar.

DreamworksImage11

Bu defa dikkatini çekem bir başka husus da, gerek binalardaki salonlarda odalarda, gerekse bahçedeki lobilerde duvar resimleri ve diğer görsel imgelerin sergilenişlerindeki ciddi duruşları. ABD eğlence sektöründeki bir şirket için, oldukça ağırbaşlı ve dingin bir sunum sezinledim. Diğerlerini görmedim ama, onlarda daha “Dizniy” bir hava olduğunu tahmin ediyorum.

Dreamworks geçen sene çalışılacak en iyi 100 şirket listesine girmiş. Daha önceleri ilk 10 gibi dereceleri de varmış; ama her zaman kendi sektöründe 1 numara. Can hep böyle başardı sanki; en iyilerden Bornova Anadolu Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi ve şimdi Dreamworks. Onurlanıyoruz kuşkusuz..

Dreamworks’de çektiğim fotoğraflardan hazırladığım aşağıdaki yeni albümdeki birçok manzara, bu nedenle öncekilerin tekrarı gibi olacak. İyi seyirler..

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

EVEREST’LE DREAMWORKS’E GİTTİK (21 Mart 2014)” hakkında 2 yorum

  1. Abi fotoğraflara baktım. Mutluluk içeren görüntüler yansıyor. Hayat boyu devamını dilerim. Selamlar.

  2. Teşekkür ederim İsmail. Aynen dediğin gibi, mutluluk içeren enstanteneler.. Çocuklarımızın başarıları, güzel torunlarımız gelinlerimiz, hayatta daha ne ister insan.. Allah herkese daha iyilerini nasip etsin dilerim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir