VİLLAKENT DEĞİRMENDAĞI TEPESİ ETKİNLİĞİ (13 Kasım 2022)

Bugün Villakent’ten kapı komşumuz Oya-Mehmet Boran çifti ile DüzlenTepe rotasından devam ederek Değirmendağı Tepesi’ne kadar yürüdük. Geçen Pazar, Villakent Çevre Turları Organizasyonu 2022-2023 Sezonu ilk yürüyüşü olarak DüzlenTepe’ye kadar gelmiştik.

Yaz sezonu boyunca devam eden yağmursuzluk nedeniyle her taraf kupkuru. Bırak bir çiçeğ,i bir yeşil ot bile yok neredeyse! Ancak yürüyüş için mükemmel bir atmosfer. Ne soğuk ne sıcak, hafif esinti ve tertemiz bir hava. Bir doğa yürüyüşçüsü daha ne ister ki?

Villakent’ten hareket ettikten 2 saat sonra Değirmendağı Tepesi hedefimize ulaşmıştık. Buraya kadar 6,5 km bir yol katettik.

Zirvede hatıra fotoğrafı çektikten sonra mola vermeden  dönüşe geçtik. Tekrar DüzlenTepe zirvesine çıkmadan tepeyi dolanarak batı yamacındaki incir ağaçları olan kayalıkta biraz nefeslendik.

Kısa moladan sonra BaltaDağ istikametine doğru yürüyüşe devam ettik. Bundan sonra hemen hemen hiç mola vermeden Villakent’e kadar devam ettik. Böylece toplamda 12.5 kilometrelik bir güzel bir etkinlik yapmış olduk.





Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir