AAS/SM’DE SAYGUN GECESİ (6 Ocak 2023)

IMG_8248

Türk Beşleri arasındaki klasik müzik bestecisi, müzik eğitimcisi ve etnomüzikolog Ahmet Adnan Saygun’un 6 Ocak 1991’deki vefat yıldönümünde Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Berlin Flarmoni Orkestrası Baş Viyolacısı Naoko Shimizu, İzmir Devlet Orkestrası eşliğinde Saygun’un Viyola Konçertosunu icra etti. Sonrasında 3 sevilen eser salonda bol alkış aldı.

Pandemiden beri hiç ziyaret etmediğim Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’ne gitmek heyecan vericiydi. Karanlık ve yeterince temizlememiş sokaklardan geçerek merkezinin merdivenlerine çıkınca adeta çöl içinde bir vaha gibi etki yapıyor. İçerisi ışıl ışıl. Geniş ve ferah salonlar. Güzel aydınlatılmış ve zevkli döşenmiş mekanlar. Her şey harika gözüküyor.

Burada tenkit edeceğim bir husus var, bu muhteşem sanat tapınağına insanlar konserden 5-10 dakika önce geliyorlar. Ne bu mekanları dolduruyorlar, ne sergileri geziyorlar, ne kafelerde sohbet muhabbet hiçbir şey yok. Gelip salona giriyorlar, koltuklarına oturuyorlar ve konserin başlamasını bekliyorlar. Yani burası mekan olarak kullanılmıyor, sadece bir konser salonu olarak kullanılıyor.

Merkezde çektiğim fotoğrafları aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir