EVRENSEL ÇOCUK EĞİTİM MERKEZİ ZİYARETİ (9 Şubat 2023)

Karşıyaka Belediyesi Bilim Müzesi’ne(*) bitişik arazideki Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Merkezi’nin Karşıyaka Eğitim Kampüsü’nü gezdim. İzmir’in bu ilk ve tek interaktif çocuk merkezi ve eğitim kampüsü, kapalı alanda 7 kalıcı sergi kısmı bulunmakta ve temalar üzerinden çocuklara 7 evrensel değer anlatılmaktadır: Doğal Yaşam ve Yardımseverlik, Bremen Mızıkacıları ve Dostluk, Veterinerlik ve Sevgi, Trafik ve Hoşgörü, Çevre ve Saygı, Havaalanı ve Sorumluluk, Pinokyo ve Doğruluk. Bu başlıkları görünce, ülkemizde ne kadar çok insanın bu sergideki temalarda eğitime ihtiyacını olduğunu düşünmekten alamadım kendimi!
Mekandaki bir diğer ilginç mekan. Planetaryum. Astronomi ve uzay bilimlerinin eğlenerek öğrenilmesine yardımcı olmak amacıyla özel tasarlanmış mimari yapı, çizgi film tadında animasyon filmleri ile çocukların bayılacağı bir ortam.
Ayrıca kampüsün açık alanında ise farklı konseptlerde iki ayrı eğitim istasyonu(Paleonteoloji Adası ve Dinazorlar, Fosil Kazı Adası) ve jetonlu ekskavatörlerin bulunduğu İnşaat Adası yer almaktadır.
Not: Her ne kadar internette açık diye yazıyor ise de, Karşıyaka Belediyesi’nin buradaki protokolü sonlandırılmış ve dolayısıyla Bilim Müzesi artık yok. Müze 14 sene açık kaldı; geçen zaman içinde bilimsel araştırmalar durmadığı için muhtemelen(ve ümit edelim ki) yeni bir konseptle tekrar açılacaktır. Bir yetkiliye durumu anlatıp, internet bilgilerinin güncellenmesini istedim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir