DİKKAT, HABERİNİZ VAR MI, BURÇLAR DEĞİŞTİ! (10 Nisan 2016)

Belki de ben yeni duymuş olabilirim, benim gibilerin bilgisiz kalmamaları için hemen paylaşmak istiyorum: Burçlar değişmiş!
Örneğin ben Yay Burcu olduğumu sanıyordum, meğerse Akrep Burcu imişim. Sizler de, şayet benim gibi burçların değiştiğini bilmiyorsanız, bu bilgiyi aldığım kitabın yazarı Tevfik Uyar’ın ilgili bölümde dediği gibi “Artık ne kadar işinize yarar bilimiyorum ama”, aşağıdaki tablodan yararlanabilirsiniz.
Merak edenler için bu değişikliğin nedenini de, yazarın Astrolojinin Bilimle İmtahanı isimli kitabından aktardığım, tablonun altındaki açıklamadan öğrenebilirsiniz.
Oğlak 20 Ocak – 16 Şubat
Kova 16 Şubat – 11 Mart
Balık 11 Mart – 18 Nisan
Koç 18 Nisan – 13 Mayıs
Boğa 13 Mayıs – 21 Haziran
İkizler 21 Haziran – 20 Temmuz
Yengeç 20 Temmuz – 10 Ağustos
Aslan 10 Ağustos – 16 Eylül
Başak 16 Eylül – 30 Ekim
Terazi 30 Ekim – 29 Kasım
Akrep 29 Kasım – 17Aralık
Yay 17 Aralık – 20 Ocak

Kaynak: Astrolojinin Bilimle İmtahanı – TEVFİK UYAR
… Güneş’in gökyüzünde yol aldığı patika, ya da başka bir deyişle Güneş’in yıl boyunca üzerinden geçerek ilerlediği takımyıldızları dizisi Zodyak Kuşağı’nı oluşturur. Astroloji ilk ortaya çıktığında bugün bildiğimiz burç tarihlerinde Güneş ilgili burca ait takımyıldızında yer almaktaydı. Yani o tarihlerde 23 Kasım ve 21 Aralık tarihleri arasında Güneş, Yay takımyıldızındaydı. Bu nedenle – hala da öyle yaptığımız gibi- bu tarihte doğanlar Yay burcundan sayılmıştır – aslında basitçe “Yay” ayında doğmuştur.
Fakat Dünya sadece kendi ekseni etrafında dönmez; tıpkı bir topaç gibi devinir de. Yani Dünya eksen eğikliği sabit kalsa da, Güneş ve Ay’ın çekim etkileri içerisinde yalpalanma benzeri bir hareket gerçekleştirir. Bu da çok küçük farklarla da olsa yıllar geçtikçe gökyüzünün görünümünün değişmesi anlamına gelir. Ne var ki eski astrologlar -ve görünen o ki yeni astrologlar- Dünya’nın 25 800 yıllık bir periyotta olmak üzere devindiğini ve bu yüzden eksen açısının değiştiğini hesaba katmamaktaydılar.
Bugünkü burç kuşağı, Zodyak Kuşağı’nın MÖ 600 yılındaki görüntüsüne göre belirlenmiştir. Hani şu gazetelerde ya da web sitelerinde burcunuzun adının hemen yanında gördüğünüz ve içerisinde doğduğunuz için sizi o burca ait yapan tarih aralığı… Örneklemek gerekirse 21 Mart ve 19 Nisan arasında doğanlar Koç burcuna aittirler. MÖ 600 sularında öyleydi, ancak günümüzde bu tarihler 18 Nisan ve 13 Mayıs olarak değişmiştir; çünkü Dünya 36 derece kadar devinmiştir. Yukarıdaki tabloda, 36 derecelik bu kayma sonucunda değişikliğe uğramış olan burç cetvelini verdim. Artık ne kadar işinize yarar bilimiyorum ama gerçek burcunuzu öğrenmek isteyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir