DÜNDAR KINCAL İLE BİR FUTBOL ANISI (1985)

Facebook “Petkim Aliağa Kuruluş” sayfasında futbol muhabbeti seviliyor. Dündar Kıncal ile ilgili bir futbol anımı, sırası gelmişken paylaşayım. Aslında benim anım da, bu bahaneyi kullanıyorum!

O zamanlar Ankara’da olan Petkim Genel Müdürlüğü’nden kendi isteğimle tayin olup Aliağa Kompleks Grup Başkanlığı’na gelmiştim. Ankara’da Dündar’la Yatırımlar Müdürlüğü’nde çalıştığımız için birbirimizi iyi tanıyorduk. Onun organizasyonu ile “Aliağa Proje”de yeraldım ve lojman işlerimi de halletti sağolsun. Ve Petkim’de kaldığı sürece Dündar’la aynı odayı paylaştık.

Seveni çok olduğu için, gelini de çok olurdu odasına. Bir gün gene bir sohbet muhabbet zamanında “Proje”nin Karşıyaka’da oturanlarıyla, ki başını Dündar çekiyordu, lojmanda kalanların, (Kaptanı da Bilim Ertekin’di) bir futbol maçı yapması organize edildi. Lojmandaki Proje elemanlarının ihtiyacı olursa takviye yapmaları kabul edilmişti. Belki talip olmazdım ama Dündar benim de oynatılmam için ısrarlı olmuştu.

Maç Site-2’deki çimen sahada oynayacaktı. Karşıyaka’dakiler heyecanla geldiler. Sahaya çıkarken Bilim beni hemen maça dahil etti. “Evde bir işim var, ben gelinceye kadar oynar” dediğini duydum. İleride oynamam istendi. Herhalde geride ayak altında dolaşıp gol yemeye neden olmamam içindi sanırım!

O sıralarda benim de “yaşam boyu spor” faaliyetleri düzenliyorum Petkim’de ve kondisyonum çok iyi. Futbolculuğum tabi ki tartışılır ama koşmam çok iyi. Her topa koşuyorum, her topçuyu yakalıyorum. Ben topu alıyorum bizim takımdakilere pas veriyorum, boşa kaçıyorum, bana pas veren yok. Bu bir sürü defa oldu, ben bizim adamlara topu veriyorum, bana geri dönmüyorlar. Oysa ben tekrar onlara pas vereceğim. Bu şekilde epeyce sürdü. Sonunda vermedim topu ve kaleye sürdüm. Karşıyaka grubunda kalede Ragıp vardı. Gözümü kapattım vurdum topa. Baldırıma kramp girdi, yere düştüm. Kaldırdılar. Şutun  gol olduğunu söylediler. Ben Ragıp’a gol attığım için sevindim, çünkü epeydir gırgır geçiyordu.

Bu şekilde maç 1-0 devam ederken Bilim Ertekin geldi; ben uzaktan bakıyorum. Sordu herhalde, “Şinasi gol attı dediler”. O zaman başka birini oyundan çıkardı ve geride oynamamı  istedi ve kendisi ileri gitti. Zaten kondisyonum iyi, bek olarak da kimseyi geçirmedim. Bu şekilde oynadık ve yanlış hatırlamıyorsam maç 1-0 veya 2-0 bitmişti.

O gün başka kimler vardı takımlarda, hatırlayamıyorum. Ama Dündar aynı zamanda güzel futbol oynuyordu; çok iyi hatırlıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir