BİR SAYFA(!) SPOR ETKİNLİĞİ (3 Mart 2024)

Geçen Pazar Villakent Komşuluk Yürüyüş Grubu ile yaptığımız Değirmendağı doğa yürüyüşünde bir Komşumuz Fatih Gülmezoğlu 4 Kasım 1995 tarihinde İzmir’deki şiddetli yağmur sonrası sel ve toprak kayması afetini, sokakların çamura batmasını anlatmıştı. Ben de O günün ertesi günü doğa yürüyüşü yaptığımı söylemiştim. Merak edip kayıtlarımı kontrol ettiğimde spor notlarımı yazdığım defterin 40. sayfasında 5 Kasım 1995 tarihinde Balçova’da doğa yürüyüşü yaptığım gözüküyor. Tablonun 16. Satırında çizgi üzerine * işaretinden sonra ‘ 5.11.1995 Tek başıma Balçova Ilıcalardan Beyoğlu Çeşmesine’ diye yazmışım. Demek ki bir gün önceki afetten sonra kimseyi ikna edememişim ve tek başıma yürümüşüm!
Aynı sayfada daha pek çok etkinliğimi kaydettiğimi gördüm. Bu ilginç sayfanın dökümünü sayfanın en üstünden başlayarak yazıyorum.
– Tablonun üzerindeki boşluğa 1980 doğumlu İkinci Oğlumuz Can ile yaptığım tenis maçlarının sonuçlarını yazmışım. O günlerde ben 46, Can 15 yaşındaydı. Beş maç sonunda Can 4-1 kazanmış!
– Tablonun ilk satırında 10.09.1995 tarihindeki etkinlik Doğa Yürüyüşü. Satırın sonundaki D.Y.İşareti bunu gösteriyor; 152. Doğa Yürüyüşüm imiş: Menemen İğnedere’den Yumur Tepe ve TEMNOS’a yürümüşüz.
– Tablodaki 2. Satır da D.Y. Menemen Türkeli’den Tilki Kayalığı ve Keçi Kayalığı. 153. D.Y.
– Bu şekilde Tablo sonuna kasar 16 D.Y. kaydeymişim; 152’de 167’ye kadar!
– Doğa Yürüyüşleri yanındaki A ve B harfleri, kolay nispeten kısa ve uzun nispeten zor anlamında.
– Bu Doğa Yürüyüşlerinin biri hariç tamamı İzmir’in İlçeleri: Menemen, Aliağa, Bergama, Buca, Balçova, Kemalpaşa, Mordoğan, Narlıdere.
– 7/8 Ekim 1995 tarihlerinde Antalya Tahtalı Dağı’na kamplı zirve etkinliği yapmıştık. Cumartesi Kemer Beycik Köyü’de konaklayıp, ertesi sabah ‘Olimpos’ dağına çıkmıştık. O satırdaki YD işareti ‘YüksekDağ’ anlamına geliyor.
– Doğa yürüyüşü etkinlikleri hafta sonu yapılıyordu. Hafta içinde de Petkim Stadyumu’nda veya Petkim Çim Saha’da yürüyüş ve koşular yapıyordum. Bu kayıtlarda mesafe, süre ve puanlar da gözüküyor!
– Tablo altındaki ilk notta, 10 gün kadar spor yapmama nedenimi yazmışım: Böbrek kumu!
– İkinci notta ise sol dizimdeki ağrının devam ettiğini kaydetmişim.
– Bu Spor kayıtlarım bu şekilde 82 sayfa tutuyor. Son kaydımı 24 Ocak 2010 tarihinde yazmışım. Daha sonra 60 yaşımı geçmiş olduğum için, düzenli koşularımı sonlandırdım ve günlük yürüyüşlerle devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir