Gökdere Kanyonu’nda Yürüyüş Keyfi (17 Mayıs 2015)

gokdereAY55Bir süredir Villakent’teki komşularımızla birlikte bir doğa etkinliği yapmak istiyordum. Ancak bir gün önce planladığım için Fisun ve Mustafa Tunçgenç, Sevinç ve Mehmet Emin Ildızlı, Aylin ve Ali Rıza Gülbağ çiftleri müsait olduklarından katılabildiler. Bu nedenle, mesela 14 değil sadece 4 aile, sabah 2 otomobille yola çıktık. İzmir’den aile dostumuz Rehberimiz Ayhan Yörük’ü de evinden aldıktan sonra, Gökdere Köyü piknik alanının sonunda yeralan, Nif Dağı batı eteklerindeki Gökdere Kanyonu başlangıcında yürüyüşü başlattık.

Oldukça sıcak bir gün olacağını beklediğimizden seçtiğimiz bu parkurda çoğunlukla çamların, çınarların gölgesinden yürüdük. Kanyon boyunca şırıl şırıl akan derenin sesi ve kuş cıvıltıları içinde olmak çok keyifli oldu. Fazla inişi çıkışı olmayan ve genellikle çam pürleri kaplı yumuşak patikalarda, yer yer dere geçişleri yaparak sorunsuz bir şekilde ilerledik.

Kanyon sonuna yakın çeşme başında mola vermeye karar verdik. Bizden önce gelenler çeşme çevresinde doğada kalmanın keyfini sürmeye başlamışlar. Biz de bir tarafa yerleşirken, bir grup arkadaşla Kaynaklar  Köyü tarafındaki kanyon sonuna kadar devam edip, çeşme başında ve araçlarının dibinde piknik yapanları gördük.

gokdere2015

Mola yerinde beraberimizde getirdiklerimizi yedikten sonra istediğimiz kadar dinlendik. Hatta aramızda şekerleme yapanlar dahi oldu!

Dönüş yolunda ayni rotayı kullandık. Ağaçların yukarısından gözüken sıcak günü tahmin edebildiğimizden, yürüyüşü bitirmemek için sık sık molalar verdik, arada dereye girdik. Derenin derinleştiği bazı noktalarda suya girip serinlemeye çalışan gençler gördük. Neticede araçlarımızın yanına vardığımızda sıcak yaz günü devam ediyordu.

Bu güzel etkinlikte çektiğim fotoğraflardan ve Ayhan Yörük’ün facebookta paylaştıklarından seçip hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bugüne kadar, 25 yıllık doğa sporları etkinliklerimizdeki Gökdere Etkinliklerimizin dökümü:

Sıra Tarih DAĞ PARKUR REHBER Bölge,ŞEHİR
522 3 Nisan 2011 NİF Gökdere Kanyonu,Nif Dağı Ümit Yılmaz Buca,İZMİR
550 22 Nisan 2012 NİF Gökdere Kanyonu Ümit Yılmaz Buca,İZMİR
621 17 Mayıs 2015 NİF Gökdere Kanyonu Ayhan Yörük Buca,İZMİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir