Nif Dağı’nda, Kavaklıdere’den Kaynaklar’a Yürüdük (8 Kasım 2015)

IMG_0499İdadik’in “Atatürk’e Saygı” etkinliği olarak planladığı Kavaklıdere-Kaynaklar yürüyüşü Hasan Berat Kur liderliğinde yapıldı. Bu parkuru İdadik’ın ilk yıllarında bizzat işaretlediklerini anlattı rehberimiz. Nitekim bir büyük kayada biraz solmuş da olsa kırmızı ok işaretini görebildik.

Yürüyüş için çok uygun bir hava; hafif serin ve güneşli. Parkurun büyük bir kısmı orman içinde devam ediyor. Patikalar kurumuş çam ibreleriyle dolu olduğundan yumuşak bir zeminde yürüdük çoğunlukla. Kuru ibreler çamların dibinde başka çiçek ve bitkilere imkan tanımıyor. Sadece açık pembe renkli tavşan kulakları her tarafı kaplamış. İnce sapları üzerinde ters dönmüş çanak yapraklarıyla pek zarifler. Ben benzettim, ama kimse küpe çiçeği dememiş bunlara..

Toplam 23 kişiyiz. Çoğunlukla henüz tanışmadığım yeni üyeler. Bazıları da misafir galiba. Tanıdıklarım Ertuğrul Tugay, Hüseyin Keçeci, Soner Uğurtan, Vehbi Gülmen, Mustafa Tüylek ve eşi, sonra Cem Karacan.

IMG_0502Öğle molasını orman içindeki bir açıklıkta yeralan muhteşem bir çınar ağacının dibinde verdik. Gölge serin olduğundan çoğunlukla güneşte oturduk. Mola sonunda bayrak ve flamalarla fotoğraf çekildik. Fotoğraf çekildiğimiz yerde bir küme pembe kar çiçekleri vardı. Cep bilgisayarıyla çektiğim yandaki fotoğrafla yetinmek zorunda kaldım.

Moladan sonra tekrar yürüyüşe başladığımızda rehberimiz tempoyu biraz artırdı. Nif Dağı’nın muhteşem güzellikleri içinde, kimi zaman çıkarak kimi zaman inerek, ağaçların dibinden patikalarından devam ettik. Ormandaki her tonda yeşil içinde, baharda mıyız güzde miyiz karıştırıyor insan. Yukarılarda yeşillikler arasında sadece birkaç tane sararmış geniş yapraklı ağaç görürken, aşağılarda dere kenarlarındaki sarı kahverengi yapraklı ağaçlar çoğalınca güz mevsimi damgasını vurdu fotoğraflara..

Bu güzel etkinlikte çektiğim fotoğraflardan hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Nif Dağı’ndaki bu etkinliğin, aksi yönde 5 dafa yapılanlarına katılmışım; aradan yıllar geçmiş:

Sıra Tarih PARKUR REHBER
16 15 Aralık 1991 Kaynaklar,Kavaklıdere Kani Çelikel
44 20 Aralık 1992 Kaynaklar,Kavaklıdere Kani Çelikel
84 5 Aralık 1993 Kaynaklar,Kavaklıdere Kani Çelikel
123 4 Aralık 1994 Kaynaklar,Kavaklıdere Kani Çelikel
158 15 Ekim 1995 Kaynaklar,Kavaklıdere Zekai Erdur Tezcanlı
628 8 Kasım 2015 Kavaklıdere,Kaynaklar Hasan Berat Kur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir