MAYA CLARK PLANETARIUM’DA (6 Mart 2016)

IMG_2588Clark Planetarium, Salt Lake City Gateway mevkiinde yeralan uzay temalı çok ilginç bir mekan. Özellikle çocukların kavrayabileceği şekilde tasarlanmış, dünya ve uzay bilgilerinin muhteşem maket ve fotoğraflarla desteklenmiş bir bilim müzesi gibi. Gibi diyorum, zira burası bir tanesi IMAX olan birkaç salonlu bir sinema. Gün boyunca çeşitli belgesel ve uzay filmleri 3D özellikli olarak izlenebiliyor. Sinema salonlarının lobilerine yukarıda anlattığım gibi dünya ve uzay temalı çok güzel sergiler yapılmış. Ayrıca çok zengin bir hediye mağazası var ki tam bir para tuzağı, herkesin ilgisini çekecek şeyler var; biz buradan uzak kalmayı tercih ettik!

Maya Clark Planetarium’a bayılıyor. Salonlardaki muhteşem bilimsel deney ve uzay bilgilerinin sergilendiği köşelerde, birinden diğerine koşturuyor. Elektrik üretiyor, mevsimleri ve dünyanın dönüşünü gözlüyor, teleskoplardan bakıyor. Aslında buradaki bilgiler büyüklere de hitap ediyor. Özellikle gezegenlerin anlatımları ve bazı bilim gerçeklerinin deneysel sunumları çok başarılı.

Clark Planetarium’ya iki gidişimizde ABD Milli Parkları ve Uzay Çalışmaları konulu muhteşem 3D IMAX filmler izledik. Bir sonraki gidişimizde de okyanus derinlikleri ile ilgili bir belgeseli izlemeyi planlıyoruz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir