Spil Dağı Sülüklü Göl Doğa Yürüyüşü (19 Nisan 2009)

Dün Petkim Dağcılık’tan bir grup arkadaşımla  Spil Dağı’nda bir doğa yürüyüşü yaptık.Spil

Dağın Güney kısmında yeralan Beşpınar Köyü çıkışından başlayan yürüyüşümüz, Spil Atalan civarı ve Sülüklü Göl’e kadar devam ederek, Manisa Yarıkkaya bölgesinde Manisa-Turgutlu karayolunda bitti. Bu yolculukta Bahar mevsiminin bütün güzelliklerini doya doya yaşadık. Yeşil patikalar, çiçek bahçeleri (!), suların şırıltıları ve hele o kuş sesleri… anlatması hiç de kolay değil.

Spil

Bol bol fotoğraf çektim, bizimle birlikte olmayanlarla paylaşabilmek için. Aşağıda dün çektiğim fotoğraflardan bir demet sunuyorum. İyi seyirler…

NOT: İzleme kolaylığı için aşağıdaki (View withPicLens) tıklarsanız slayt gösterisi başlayacaktır. Açılan ekranın sağ alt köşesindeki tam ekran ikonunu tıklarsanız, slayt gösterimi tam ekran olarak devam eder. Gösterim bitince Restart yapıp yeniden izleyebilir veya klavyenizdeki Esc tuşu ile slayt gösteriminden çıkabilirsiniz.

Spil Dağı Sülüklü Göl Doğa Yürüyüşü (19 Nisan 2009)” hakkında 17 yorum

  1. BERABER YAŞADIK, ELBETTEKİ FARKLI BAKTIK. HEPSİ ÇOK GÜZEL..

  2. Öncelikle web sitesi için teşekkür ederim. Bizler şanslıyız. Sayın Başkan’ım eline, yüreğine sağlık.

    Günler nisandan mayısa doğru gidiyor
    Dumanlı dağların üstünde bir yeri
    Bir yeri gözlüyorum
    O kar adası gittikçe eriyip bitiyor

    Ah oralarda olmak şimdi
    Karışmak dağlardaki sessizliğe
    Bir su damlası gibi kendiliğinden
    Ulaşmak o yalnızlığa kimsesizliğe
    (Talip Apaydın)

  3. sevgili şinasi abi fotografların hepsi birbirinden güzel sizi kıskandık doğrusu.keşke bizlerde orada olabiseydik diye içimizden geçti ama çocuklar ve iş nedeniyle olanaksız.inşallah birgün bizlerde bu tür bir organizasyona katılırız.hoşçakalın.sevgiler.

  4. bu arada blog çok güzel olmuş.sık kullanılanlarıma ekledim bile.

  5. Teşekkür ederim Mehmet. Bu aralar dağlar (şiirdeki gibi) sessiz değil, sizler katılmadığınız için kimsesiz sadece! Selamlar…

  6. Web sitesi kurmakla ve bu tür etkinlikleri ölümsüzleştirdiğin için ayrıca çok teşekkür ederim. Çok güzel resimler çekmişin; devamını da diliyorum.
    Bir önerim olacak, yorum yapanların da resim ekleme imkanını tanırsan daha da iyi olur diyorum.
    Hoşça kal, sağlıkla kal.

  7. Merhaba Ruhi Bey,
    Güzel temennileriniz web sitesini sürdürme isteğimi güçlendiriyor, teşekkür ederim. Yorum gönderenlerin ayni zamanda resim de ekleyebilmeleri önerinizi dikkate alacağim; şimdilik mail adresime gönderebilirsiniz. Tekrar teşekkür ederim. Saygılar.

  8. Sevgili Nurgül ve Cihat,
    Blog sayfamı Cem hazırladı ve beni teşvik etti. Şimdilik devam ediyorum, dostlardan gelen güzel yaklaşımlarla güçleniyorum. Sevgiler..

  9. Ruhi Demir’in yorumlara resim ekleme önerisi konusunda…
    Yorumlara resim eklemek cok kolay. Tek yapmaniz gereken http://en.gravatar.com/ adresine gidip resim olarak kullanilacak bir “avatar” yaratmak. Bu avatari yaratirken kullanacaginiz email adresi, mesaj gonderirken kullandiginiz email adresiyle ayni oldugu surece, buraya gonderdiginiz yorumlarda avatar resminiz gorunecek.

  10. Şinasi abi, senin ne kadar titiz, ne kadar çalışkan ve ne kadar iyi şeyler yapmak istediğini iyi bilirim. Bunun ispatı açmış olduğun bu site. Dünyanın güzelliklerini göremeyenlerle paylaşıyorsun, çağdaş bilgilerinle milleti aydınlatıyorsun. Seni tebrik etmemek mümkün değil. Sende daha çok DOĞA resimleri olduğunu biliyorum. O resimleri de mümkün oldukça bizlerle paylaşırsan seviniriz. Çalışmalarının daha uzun yıllar devam etmesini dilerim. Sevgiler.

  11. Sevgili Metin, gurur okşayan cümlelerin için çok teşekkür ederim.
    Dediğin gibi bende pek çok doğa fotoğrafı var, yeri geldikçe yayınlıyorum. Ancak şunu ifade edeyim öncelikle, yazılarımda ve fotoğraflarımda günceli yakalamak istiyorum ve izleyenlere yararlı olmak istiyorum; elimden geldiğince..
    Görüşmek özlemiyle, selamlar, sevgiler…

  12. Bu kadar güzellik sandovic yemekle olmaz; yazık olur o güzelliklere… Yemek yanında TÜRK İŞ rakı harika olur, bi deneyin lütfen: TABİAT darılmasın!

  13. Sevgili Mehmet Tural
    Bir sene sonra bile ne iyi geliyor gonderdigin bu siir. Sair de pek guzel yazmis.
    Gonderdigin icin tesekkur ederim. Selamlar, sevgiler..

  14. Sen merak etme Halit’cigim, biz dogayi dariltmayiz. Yeter ki sen de katil bize, raki da olsa iceriz, neden olmasin?

  15. Değerli Dostum, Cem’i tebrik eder, mutluluklar dilerim.
    İyi gelecegini tahmin ederek sizlere buralardan biraz esinti yolluyorum.
    Hoscakalın, Esenlikler

    Bahar geldi artik bizim ellere
    Mor menekse açar oldu daglar da
    Bir islik karisti esen yellere
    Köstebekler kaçar oldu daglar da

    Boz martilar uçusurken Mersin de
    Bir yagmur basladi inceden ince
    Isparta da bülbül gül bahçesin de
    Kelebekler uçar oldu daglar da

    Günese dermani kalmadi karin
    Sulari cosmustur uzun yaylanin
    Istanbul cennetidir bu aylarin
    Tüm ayyaslar içer oldu daglarda

    Süslere bürünmüs gelinler, kizlar
    Çalinir cümbüsler, çalinir sazlar
    Gecelerin süsü olan yildizlar
    Isigini saçar oldu daglar da

  16. Şinasi Hocam. Ben Adnan Görgül. Aşağıçobanisa’lıyım. Manisa da ikamet ediyorum. Ayvacık’ta 5 dönüm tarlam var; arada gider gelirim. Sizinle tanışmadık ama bu fotoğraflarla müthiş bir iş yapmışsınız. Kutlarım. Tanışmak dileğiyle; oralara gitmiş kadar oldum. Sağolun, varolun.

  17. Adnan Bey, merhaba. Övgülerinize teşekkür ederim. Mütevazi fotoğraf makinemle katıldığım doğa ve dağ etkinliklerinde yakalayabildiğim kendimce güzel bulduğum manzaraları paylaşmaya çalışıyorum. Güzelliklerin mutlulukların paylaşılarak çoğalacağına inanıyorum. Bir de insanları doğa sporlarına teşvik etmek, hiç olmazsa, en azından, ülkemizin güzelliklerini hatırlatmak istiyorum.
    İzmir’in köklü dağcılık kulübü İDADİK üyesiyim. Kulüp binamız Alsancak’tadır; 1463 sokak no:21/A. İzmir’e gelir ve vakit bulabilirseniz kulüpte buluşup tanışabiliriz.
    İyi günler dilerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir