Torunla (Sugar House) Park Keyfi (29 Kasım 2012)

Sugar House Park Salt Lake City’nin merkezi bir noktasında gezip dolaşılacak, istenirse koşup bisiklet turu atılabilecek ferah bir park. Serin ancak rüzgarsız güneşli bir havada torunumuz Maya ile parkta 2 saat geçirdik. Hem hafta ortası hem de gün ortası olduğundan park kalabalık değildi. Birkaç tane koşan ve bisikletli dışında gezinen ve köpeğini dolaştıran birkaç kişiyle karşılaştık. Parkın ortasındaki minik gölün suları çekilmiş olmasına karşın birçok ördek ve kaz türü hayvanlar gördük. Bir kısmı gölcükte kalan sularda yüzmeye çalışırken bazıları da çevredeki çimenlik alanda güneşliyorlardı.

Parkı çepeçevre dolanan yaklaşık 2.3 km uzunluğundaki yolda koşanlar ve bisiklet yapanlar ayrı parkurlarda bir yönde ilerliyorlar. Ayni yolda parka giren taşıtlar ise tur atamıyorlar, girdikleri yere yakın bir noktadan parkı terkediyorlar. Bu çevrimin dışında parkta araçla gelinen ayrı kısımlarda mangallarla donatılmış oturma alanları, futbol tenis sahaları, geniş çimenlik açıklıklar ve çocuk parkları var.

Şehir hayatından sıkılanlara hemen ellerinin altında kır havası tadında ortamlar sunan Sugar House Park’ın bir güzel yanı da, parkı gezerken, şehrin doğusundaki parka yakın dağların karlı zirvelerini doya doya seyretme imkanı vermesi. Red Butte Garden tepelerinden Olympus dağına, ve daha güneydeki diğer karlı zirvelere kadar dağları görebilmek dağ doğa severler için çok keyifli oluyor.

Sugar House Park gezimizde çektiğim fotoğraflardan hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir