Liberty Park (7 Aralık 2012)

Salt Lake City meteorolojisinden kar yağışları bilgilerini alınca belki de güzün son güneşli gününü yakalamak üzere öğleden sonra şehrin en eski ve tercih edilen parkı olan Liberty Park’a gitmeye karar verdik. Torun Maya da beraberimizde, oldukça soğuk fakat nispeten güneşli bir havada, bizim Kültür Park’tan birazcık daha büyük olan parkın çevresinde bir tur attık. Park hakkında daha çok bilgi almak isteyenler aşağıdaki linkten yararlanabilir: http://www.slcgov.com/cityparks/parks-liberty-park

Liberty Park, Salt Lake City merkezinde birçok spor aktivitesi yapılabilen ve 1882 yılından beri binlerce şehirliye hizmet veren güzel bir parkmış. Genel olarak bir gezinti alanı olarak kullanılan parkta koşu, yüzme, tenis,  voleybol sporları yapılabiliyor. Ayrıca hazır ızgara ocakları da bulunan piknik alanları ve çok çeşitli çocuk parkları var. Bağlı olmak kaydıyla köpek gezdirilebiliyor, ancak ihtiyacını gideren biri olursa temizlenmesi isteniyor. Zaten şehirdeki bir çok parkta olduğu gibi giriş noktalarında bu işlem için ihtiyaç duyulabilecek naylon torba kağıt gibi malzemeler sunuluyor.

Liberty Park’ın en göz alıcı özelliği parkın güneyindeki göl.  Bir  köprü ile kıyıya bağlanan minik bir adası da olan gölde ördek, kaz ve martılar en göze batan canlılar. Göle girmek yasaklanmış, her zaman kuşları besleyenlere rastlamak mümkün. Çevresindeki yeşillik ve ağaçlarla oluşturduğu çok güzel manzaraların bir çok panoramik fotoğrafını çektim.

img_2306666-img_2309

Parkın bir başka önemli özelliği de sadece bu bölgede bulunan bazı cinsleri de barındıran bir kuş mekanına sahip olması. Ancak şimdilerde inşaat işleri olduğundan bu güzelim mekanı gezemedik. Yörenin nadide kuşlarını ve diğerlerini görme hevesimizi bahara bırakarak park turumuzu bitirdik.

Bu minik gezide çektiğim fotoğraflardan seçtiklerimden hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir