Cliffie Stone Trail Parkuru (6 Nisan 2014)

Santa Clarita’daki evimizin yanındaki Santa Clara nehir yatağının her iki yakasına yapılmış San Francisquito Creek ve Cliffie Stone yürüyüş patikalarında her sabah gün doğarken 5-6 kilometrelik yürüyüşler yapıyorum. Şayet haftasonu bir dağ yürüyüşü programımız yoksa bu mesafeyi istediğim kadar uzatabiliyorum. Kuşkusuz bir dağ etkinliği tadına varmak mümkün değil, ama pazar gününü evde geçirmekten çok iyidir. Bunu bir de evdeki uykuculara anlatabilsem!

IMG_4559

Bugün de bir dağ programı yapamayınca, nehir yatağının karşı tarafındaki Cliffie Stone Trail parkurunu tekrar yürümeye karar verdim. Parkurun kuzeydeki başlangıç noktası bizim eve 3 km uzaklıkta. Parkur bitiş noktası ise bizim eve en uzak mesafede. Oradan da eve kadar toplam 14 km mesafeyi molasız 3 saatte yürüdüm.

IMG_4562

Ilık bir Kaliforniya sabahında kuş sesleri içinde güne başlamıştım. Patika başlangıç noktasında bir kendikem(selfie) çektikten sonra patikanın toprak tarafında yürüdüm. Sol tarafta kuru nehir yatağındaki ağaçlar baharla birlikte iyice yeşerdiler. Patikanın sağ tarafındaki evlere kadar çeşitli çalı bitkileri dikilmiş. Yer yer çiçekler var ama genelde bir çiçek zenginliğinden bahsetmek mümkün değil. Özellikle bu bölgede,  Santa Clara vadisinden uzaklardaki ormansız ağaçsız tepelere kadar, bizim İzmir dağlarından bildiğimiz doğa güzelliği yok gibi bir şey. Şimdilerde birkaç bahar yağmurundan sonra biraz yeşillendiler. Ancak şehir içindeki parkların ve yeşil alanların bolluğu gerçekte çöl ortamında olduğumuzu unutturacak kadar zengin.

IMG_4585

Bisikletliler için 2 şerit ve koşanlar için de 1 şerit olmak üzere 3 şeritli asfalt yolun kenarlarına beyaz plastik ve ahşap korkuluklarla sınır yapılmış. Parkurun yürümeye başladığım bu bölgesindeki toprak yol herhalde özellikle atlılar için düşünülmüş. Zira zeminde nal izleri vardı. Yaklaşık 3 km sonra atlı patikası asfaltı keserek nehir yatağına kıvrılınca, toprak kısım bitti.

IMG_4589

Sabah ilerledikçe patikayı kullananlar artmaya başladı. Tek veya gruplar halinde yürüyen, koşan ve bisikletlilerle karşılaşıyorum. Bisikletliler dahil, insanlar geçerken mutlaka günaydın diyorlar veya selam veriyorlar. Genç yaşlı çocuk her yaştan insanlar bu güzel havada ve tertemiz ortamda spor yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

IMG_4603

Patikanın sonuna doğru eskiden tren yolu için yapılmış bir demir köprüye varılıyor. Köprüden geçerken ağaçlarla kaplı nehir yatağının bu kısmında ince bir derenin aktığını görüyorum. Yeşillikler içinden akan suyun ışıltısı bile, spordan ısınan bedenlere tatlı bir serinlik duyumsatıyor!

IMG_4631

Köprüden sonra, patika başlanıç noktasındaki otopark tesislerinde bu kısım bitiyor. Ancak aslında buradan başlayan başka patikalar var. Bir tanesi kuzeye ve bir tanesi de doğuya doğru gidiyor. Bu patikalarla şehrin içinde, yolların mahallelerin arasında, insanı doğada hissettirecek bir çok patika Santa Clarita sakinlerine açık havada spor yapma olanağı veriyor.

IMG_4664

Bu etkinlikte çektiğim fotoğraflardan hazırladığım albümü aşağıda veriyorum.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir