Bridgeport Alışveriş Merkezi Yapay Gölü (8 Nisan 2014)

Bridgeport Alışveriş merkezi, bize çok yakın olduğundan, evin ihtiyaçlarını karşılamak için Santa Clarita’da en sık ziyaret ettiğimiz yer. Bridgeport mahallesinin hemen dibindeki merkezde, Santa Clara vadisindeki ilk üreticiden pek çok ürünün satıldığı büyük süpermarketten başka bankadan dişçiye, lokantadan eczaneye, kafeden tekvandocuya kadar bir sürü mekan var. Bütün bu mekanlardan daha gözalıcı olan ise, alışveriş ortamını bir gezinti atmosferine sokan, özellikle çocuklar için başlı başına bir eğlence odağı haline gelmiş olan yapay gölcük.

Bridgeport Alışveriş Merkezi’ndeki bu sevimli gölcükdeki ördekler, kazlar, büyük küçük kuşları, su kaplumbağaları ile çevresindeki ağaçlar, çiçekler ve suda yaşayan türlü bitkilerle harika bir tabiat köşesi yaratılmış. Gölü boydan boya geçen ahşap köprüsünde ilerlerken bir doğa belgesinin içine girmiş gibi hissediyorsunuz.

IMG_4322

Birkaç noktaya ördeklerin beslenmesi için parayla çalışan yem kasaları konulmuş. Buna karşın torbalar dolusu yiyecek getirip göle savuran insanlar gördüm. Göle kuşlar için yiyecek atıldığında inanılmaz bir kaynaşma başlıyor. Özellikle ördekler, bazen sudan çıkıp insanların dibine kadar sokulup neredeyse ellerinden beslenecekler!

İnsanların yiyecek atmalarına o kadar alışmışlar ki, sadece kıyıdaki kanepelerde oturmaya geldiğinizde bile bulunduğunuz tarafa doğru hareketleniyorlar. Bir süre etrafınızda dolandıktan sonra, sizden ümidi kesince başka taraflara yöneliyorlar.

Her alışverişe gidişimizde Everest’i gölcük çevresinde gezdirirken biz de çok keyif aldık. Zira ortamın sevimliliğine ek olarak kuş seslerine karışan hafif müzik yayınını da dinlerken açık havada saatlerce vakit geçirebiliyorduk. Özellikle çok güneşli havalarda gölgedeki bir kanepede oturup ortamın serinliğini yaşamak bile çok keyifli oluyordu.

Bir gidişimizde çektiğim fotoğraflardan hazırladığım albümü aşağıda veriyorum.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir