“Mavi Balina” ve Japon Uçurtmacı (9 Nisan 2014)

MOCABatı Hollywood’daki Pacific Design Center, sanat ve mimari tasarım üzerine çok amaçlı bir yapı topluluğu. Tipik Los Angeles yerleşimi içinden yükselen görkemli büyüklüğü ve göz alıcı renkleriyle ortamı birden değiştiriyor. Özellikle parlak mavi renkli ana binasının halk arasındaki ifadesi “Blue Whale”(Mavi Balina).

Pacific Design Center’de tasarım ofislerinden başka mobilya ve halı sunumları, sanat sergileri, ünlü şeflerin yönettiği lokantalar ve kafeler var. Biz Pacific Design Center’ın giriş katındaki mobilya mağazalarının bulunduğu kısmı dolaştık. Dışarıdaki parlak Kaliforniya güneşinden sonra bu mekanın koyu renkli karanlıkça tasarımı binanın klimasyonuna ek olarak hoş bir serinlik veriyordu.

Pacific Design Center ana binasından çıkıp, parlak güneş altındaki bahçe havuzlarının yanından, Çağdaş Sanatlar Müzesi diyebileceğimiz, Museum of Contemporary Art(MOCA) binasına geçtik. Bugün Japon asıllı Jakop Hashimoto isimli bir sanatçının ilginç bir sergisi varmış.

“Hashimoto’s Gas Giant” adı verilen sunumda küçük kare ve daire, uçurtma diyebileceğimiz yapıdaki kağıt çerçeveler, yan yana ve üst üste ince ipliklerle bağlanarak, çeşitli kombinasyonlarda üç boyutlu olarak oda mekanında sergilenmiş. Farklı kültürlerin iletişim kopukluklarını ve çeşitli bakış açılarıyla yaşamın yorumlanmasındaki zenginlikleri ifade etmeye çalışmış diye bir açıklama getiriyorum. Aşağıdaki sergi fotoğraflarına bakarak, sizler de kendi yorumlarınızı geliştirebilirsiniz.

PDC PanoramikMOCA’daki sergiden sonra tekrar açık havaya çıktığımızda Mavi Balina manzaralarına eşlik eden havuz ve çevresinin birçok fotoğrafını çektim. Everest’e temiz çamaşırlar giydirdikten sonra, havuz sularının serinlettiği ortamda biraz dinlenip, arabamıza döndük.

Pacific Design Center mekanında çektiğim fotoğraflardan hazırladığım albümü aşağıda bulabilirsiniz.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir