“MERHABA” Başlıklı İlk Yazımdaki Bulmacanın Yanıtını Açıklıyorum. (25 Eylül 2009)

Blog sayfama 1 Şubat 2009 tarihinde yazdığım “Merhaba” başlıklı ilk yazımda bir bulmaca sormuştum. Sayfa başında ancak bir kısmı gözüken dağ manzarasının nereye ait olduğunu sevgili Emre Tanrıkulu, Foça’daki yazlığımızın bulunduğu Çanak Tatil Sitesi’nde geçen Ağustos ayında karşılaştımızda söyledi: Kaçkar Dağı’nda Büyük Deniz Gölü.KAC9672434DENIZGOLU

Bu fotoğrafı 1996 yılı Temmuz ayının 24’ünde, sabah saat 5 sularında, İDADİK organizasyonu ile gerçekleştirilen Kaçkar zirve etkinliğinde çekmiştim. O zamanlar henüz dijital dünya ile tanışmadığımdan bu noktadan sadece bir kare çekmiştim.

Kaçkar zirvesine Güney rotasından gidilen bu rotadan geçen her dağcı sanırım bu fotoğrafın benzerini çekmiştir. İkinci  fotoğraf işte öyle bir örnek. Denizgolu2Gölün buradan görünüşü gerçekten çok muhteşemdir. Hele Kaçkar dağ silsileleri sabahın ilk ışıkları ile aydınlanıyorsa, Büyük Deniz Gölü manzara  içinde pırlanta gibi durur. Sadece bu görüntüyü tekrar yaşamak için bile  her sene Kaçkarlara gitmeye değer.

Aşağıdaki slayt gösterisinde Kaçkar zirve etkinliğindeki diğer fotoğrafları görebilirsiniz. İyi seyirler.

NOT: İzleme kolaylığı için aşağıdaki (View withPicLens) tıklarsanız slayt gösterisi başlayacaktır. Açılan ekranın sağ alt köşesindeki tam ekran ikonunu tıklarsanız, slayt gösterimi tam ekran olarak devam eder. Gösterim bitince Restart yapıp yeniden izleyebilir veya klavyenizdeki Esc tuşu ile slayt gösteriminden çıkabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir