Villekentliler Gagataş Tepesi’nde (15 Ekim 2017)

Villakent Elele Derneğimiz organizasyonu olarak düzenlenen Gagataş Tepesi’ne Yürüyüş etkinliğine,  Villeknent Mahallesi’nden derneğimiz öncülüğünde gelen 17 komşumuzla birlikte, toplam 22 kişi katıldı. Çanak Sabah Yürüyüşçüleri ekibimizden Mehmet Uyaroğlu ile birlikte dağda rehberliğini yaptığımız gurup, toplamda yaklaşık 10 km yürüyerek Gagataş zirve çıkışını gerçekleştirdi.

Yenifoça Çanak Koyu mevkiindeki Gagataş Tepesi denizden 470 metre yüksekliktedir. Bu bölgenin en yüksek noktası olan tepenin zirvesinden Doğuda Yenifoça, Kuzeyde Midilli ve Çandarlı, GüneyBatıda Foça Orak Adası ve Güneyde Bağarası tarafı görünür.

Yaz boyunca Çanak Sabah Yürüyüşçüleri olarak her sabah gün doğarken yaptığımız yürüyüşlere ek olarak haftasonları, çoğunlukla dost ve arkadaşlarımızdan talep geldiğinde çeşitli rotalarla yaptığımız Gagataş tırmanışları, küçük bir dağcılık etkinliği tadında yürüyüşlerdir. Zirvedeki büyük kayaların çeşitli yerleden bakıldığında farklı çağrışımlar yaptırdığı tepe, Çanak Koyu denizinden resimdeki gibi konik bir yükselti olarak gözükmektedir.

Villakent Mahallesi’nden gelen komşularımızın katılımı ile Saat 10 civarında Çanak Sitesi içinden başlattığımız yürüyüş Olivia Village ve Fotaş Siteleri arasındaki yoldan yükselerek dağa doğru boyuna ulaştıktan sonra, uzunca bir süre bölgenin manzarasını seyrederek yavaş bir tempo ile devam etti. Böyle karma guruplarda her zaman karşılaşıldığı gibi yavaş gidenlerin geride kalmaları nedeniyle geniş aralıklarla sürdürülen yürüyüş, uzun yatay geçişlerden sonra Sazlıca Köyü üst mahalle Eminağa Evleri bölgesini geçince dikleşmeye başladığında, sağlık mazeretleri olan 3 arkadaşımız geriye döndüler. Kalanlarla daha homojen bir gurup teşkil ederek Saat 13 civarında zirveye ulaştık.

Bugün çok güneşli güzel bir sonbahar günü yaşamamıza karşın, rüzgar özellikle zirvede çok fazla olduğundan molayı uzatmadık ve hatıra fotoğrafları çektikten sonra inişe geçtik. Yaklaşık 5.5 km çıkışa karşın 4.5 km iniş de oldukça nitelikli bir spor oldu. Sonunda etkinliği salimen problemsiz bir şekilde bitirdiğimizde toplamda 5 saatlik güzel bir aktivite yaptığımızı hissediyorduk. Bu duygularla Çanak Sitesi Kafe binası terasında Villakentli komşularımızın hazırladığı mükellef masa ve semaver çaylarıyla hem dinlendik hem de neşeli sohbetler yaptık. 

Bu küçük ama keyifli etkinlikte çektiğim fotoğraflar ve komşularımın sosyal medyada paylaştıklarından da yararlanarak hazırladığım albümü aşağıda veriyorum.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir