GAGATAŞ ZİRVE ETKİNLİĞİ (25 Ağustos 2019)

Bu Yaz Ağustos ayında ikinci defa Gagataş etkinliği yaptık. Toplamda yılın 3. Gagataş Tepesi etkinliğinde önceki rotaların aynısını kullandık. Etkinlik, Başlangıç Noktası Çanak Sitesi Girişi’nde Saat: 6:45’de başlandı, sonra Fotaş TelÖrgü ve OliviaVillage AnaGirişi üzerinden katılımlarla 70’liklerBeli’nde 10 kişi olduk. Kısa bir nefeslenmeden sonra Doğuya doğru yönelip Siteleri ve Çanak Koyu’nu seyrederek ve de bol bol yeme içme muhabbeti yaparak toprak yoldan devam ettik.

Gagataş

EminağaEvleri olarak ifade edilen Sazlıca Köyü’nün “Yukarı Mahallesi”ndeki beton Gözde Sokak’ı boydan boya geçip toprak yoldan devam ettik. Toprak yolun bitiminden sonra varyant çizerek yükseldiğimiz belde, sürüsünü atı üzerinde güden bir çobanla karşılaştık. Çobanın zincirle atına bağlı köpeği Liz’e hırladı ama Liz karşılık vermedi. Ekiple ufak bir muhabbet yapan çoban sürüsüne doğru devam edince, biz de burada beş dakika süreyle mola verdik. Moladan sonra önce güneye doğru hafifçe yükselerek yürüdük. Arazideki patikayı takip ederek, sola doğru YeniFoça’ya sağa doğru Gagataş’a devam eden toprak yola kadar yükseldik.

Toprak yola girdiğimiz noktada kısa bir mola verirken, sabah bizden 15 dakika önce Çanak Sitesi içinden yürüyüşe başlayan 3 arkadaşımız oradan ayrılıyorlardı. Mola sonrası Gagataş’a doğru Batı istikametinde yürüyerek yükselmeyi sürdürdük. Sağımızda kısa süre önce ortasından geçtiğimiz plato, iyice aşağılarda kalmıştı. Solumuzdaki ağaçlı yükseltiyi dönünce Gagataş tarafını iyice görmeye başladık. Buralarda Proton Kaçış Gurubu’na yetişerek öndeki üç arkadaşımızla bir araya geldik ve devamında hep birlikte Gagataş zirvesine ulaştık.

Zirvede esinti çok fazlaydı. Nispeten korunaklı kuytularda toplaşmaya çalıştık. Burada yol boyu yemek muhabbetini körükleyen arkadaşımız Ünal, bizlere Gördes helvası ikram etti. Hayallerimizde etli güveçler ve çupralı bamyalar uçuşurken, ekmekiçi helvaya fit olduk!

Ünal Sermet

Zirve sonrası dönüş yolunda da yemek muhabbeti devam etti. Korkarım bir sonraki etkinlikte zirvede mangalı kuracağız!

Vadinin tabanına kadar toprak yoldan nispeten hızla iniş yaparken, ensenizde güneşin sıcaklığını da hissetmeye başladık. Sonrasında vadi tabandan geçip, karşı sırtdaki son mola yerinde biraz dinlendik. Güneş iyice etkisini artırmıştı ve neyseki bizim etkinliğimiz de bitmek üzereydi. Son moladan sonra, son tırmanışları da yapıp MiniTepe dibinde Çanak tarafına yönelenleri uğurladık. Bundan sonra 70’liklerBeli’ni aşıp, yürüyüş başlangıç noktasına kadar Sitelerin giriş noktalarında parti parti vedalaştık.

Bu etkinlikte çektiğim fotoğraflardan ve arkadaşlarımın medyada paylaşılan fotoğraflarından seçtiklerimle hazırladığım albümü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.  

Not: Aşağıdaki fotoğrafları herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir