Fairmont Park (6 Ocak 2013)

Dağları kar buz basınca doğa yürüyüşlerine devam edemedik. Dağlar kar buz da şehir farklı mı sanki! Salt Lake City’nin cadde sokak ve yaya kaldırımları dışındaki her yeri kar altında. Bu durumda spor yapabilmek için kendimizi yüzme havuzlarına attık! Mevcutlar içinde en beğendiğimiz evimize 8 km kadar uzaklıktaki Fairmont Yüzme Tesisi oldu. Haftada 2-3 kez yüzmeye gittiğim bu havuz , Fairmont Park’ın içinde yeralmakta. Bu yazımda Parkı ve havuzu tanıtacağım.

Fairmont Park’ı tanıtmak amacıyla girişten itibaren fotoğraflar çekmeye başladım. Karlar altındaki parkta malesef çok şey görmek mümkün  değil. İşte kar böyle bir şey, bütün güzellikleri örtüyor! Ancak gene de, bu kar manzaralarından hoşlanacaklar olacaktır diye bir çok fotoğraf çektim, hatta bazılarıyla panoramik görüntüler hazırladım.

Fairmont Park daha önce gezdiklerimize göre küçük bir park. Buna karşın içinde piknik alanları, tenis kortları, plaj voleybolu, göl ve en  önemlisi yüzme havuzu var. Gölde pek çok yüzücü kuş vardı. Doğal olarak en çok da ördekler. Martılar ve başka bir sürü kuş küçük gölde birlikte yüzüyorlar, bazıları sağa sola uçuşuyorlardı. Ancak bir tane kuş vardı ki çok dikkatimi çekti: Bir ilan direğinin tepesinde tek bacağı üzerinde  etrafı kolluyordu!

Fairmont su sporları tesisinde, 8 kulvarlı yarı olimpik yüzme havuzu yanında, eğlence amaçlı olarak düzenlenmiş bir başka havuz daha var. Tesis üyelerine veya günübirlik gelenlere, öğrencilere ve yüzme öğrenmek isteyen her yaştaki insanlara düzenli olarak hizmet veriyor. Her katogorideki insanlardan farklı ücretler alınmakta ve yüzme çeşitlerine göre programlar yayınlanmakta. Daha önce de yazdığım gibi fikriniz olsun diye veriyorum: Büyükler için her giriş 4,5 Amerikan Doları, yaşı 60’ın üzerindekiler için sadece 3,5 dolar; aylık abone yaşlılar için 25 dolar. Ayrıca aile olarak gelenlere indirimler ve ayrı kabinler veriliyor.

Havuz idaresinin ilk defa gelenlerden sağlık raporu, ikamet belgesi, giriş aidatı, bone takma zorunluluğu vb. herhangi bir talepleri olmuyor; günlük giriş ücretini ödemeniz yeterli. Tek istedikleri havuza girerken duş almanız ki o da hiç sorun değil, bir sürü temiz ve ferah sıcak sulu duşlar var. Başlangıçta tek yadırgadığım husus, aile ortamları dışındaki yerlerde, asla paravan örtü olmaması; duşlar soyunma kurulanma ortamlarında herkes çıplak üryan! Önce biraz zorlandım; ama daha sonra insanoğlu her şeye alışıyor, ben de bıraktım havlu falan kullanarak iyice örtünmeyi!

Merak edenler için havuzun web sayfasının adresini veriyorum: http://www.recreation.slco.org/fairmont/

Biz “Lap Swimming” denilen kulvarda yüzme saatlerine katılıyoruz. Şayet gelenlerin sayısı kulvar sayısından fazla olursa her kulvarda hep sağdan yüzerek birden fazla kişi yüzebiliyor. Ancak bu kayak ve kar sporları cennetinde, bugüne kadar hiç kulvar sayısından çok yüzücüyle karşılaşmadım ve hep bir kulvar bana kaldı. Benim programım 50 turu(lap) bir saatte yüzmek ki ben her zaman 60 tura yakın yüzüyorum. 50 turun(50*50 metre),  yaklaşık 2.5 km olduğunu hesaplarsak 1 saatin üzerinde kesintisiz  olarak yüzmek  gerçekten oldukça iyi bir spor oluyor.

Diğer taraftan Parkın karsız halini görmek için de aşağıdaki linkteki web sayfasından yararlanabilirsiniz.  Buradaki parkın yeşil halinin manzaralarını yazımın sonundaki fotoğraf albümüne ekledim:

http://www.slcgov.com/node/699

İyi seyirler..

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Fairmont Park (6 Ocak 2013)” hakkında 2 yorum

  1. Kar güzellikleri örttüğü gibi pislikleri de örtüyor. Toplanmamış çöpleri vs.
    Bir saat devamlı yüzmekten sıkılmıyor musun? Ben yarım saat yüzüyorum, 19 bazan 20 tur 1 km. Yorulmuyorum ama gidip gelmekten sıkılıyorum.
    Ayşen de katılıyor mu? Eminim hijyeni düşunüp yüzmüyordur. Ben de yıllarca havuzlarda yüzememiştim. Artık alıştım.

  2. Merhaba Ayla Abla,
    Kar dediğin gibi her şeyi örtüyor, Doğanın güzel renkleri adeta sıfırlıyor! Gene dediğin gibi bazen güzelsizlikleri de örtüyor, örneğin bizim fakir köylerimizdeki gibi sefaleti bazen gözlerden gizliyor diyebiliriz.
    Bir saatten fazla yüzmekten sıkılmıyorum da, kaçıncı turda olduğumu karıştırıyordum bazen. Onun da çaresini buldum, illerimizin plaka numaralarını sıralıyorum! Hangi ilde isem oraya ait bildiklerimi düşünüyorum.
    Ayşen’le birlikte planladık bu programı, ancak dediğin gibi hijyen konularına takıldı ve sadece bir defa katıldı. Ben yeterince güzel ve temiz buluyorum Fairmont Havuzu’nu. Önümüzdeki cumartesi Ayşen için yeni bir havuzu deneyeceğiz ama ben umutlu değilim!
    Selamlar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir