Salt Lake City’de Kar İyice Abarttı! (11 Ocak 2013)

Evvelsi gün öğleden sonra başlayan kar, bu sabah üçüncü gün hala devam ediyor; yani iyice abarttı! Dün bütün gün yoğun yağış olduğu için kar temizleme çalışmaları da tam neticeye ulaşamıyor, ana yollar trafik sayesinde kapanmazken, temizlenen diğer ara yollar tekrar tekrar kar doluyordu. Bu durumda şehirde birçok şey aksadı. Başta Cem ve Masha işe gidemediler. Ben dahi yüzmeye gidemedim! Dün öğleden sonra bir ara kar şiddetini azaltınca, Ayşen ve Cem’le evimiz çevresinde bir yürüyüş yapmaya karar verdik. Yazımın sonuna eklediğim albümdeki fotoğraflara bakarken, evimizden fazla uzaklaşmadığımızı unutmayın; dağa falan gitmedik!

Burada yaşayanlar böyle havalara çok alışıklar. Yollarda çok kar olmasına karşın, genelde araçlarda zincir kullanılmıyor. Yolların geniş olması ve sürücülerin her zamankinden dikkatli ve yavaş kullanmaları neticesinde hiç problem yaşanmıyor. Herhalde zorunlu olmayanlar da trafiğe çıkmıyordur. Nitekim bizimkiler bazı randevüleri iptal etmeyi tercih ettiler, ben de havuzu iptal ettim zaten!

Kar yağarken sokaklarda pek gezinen yok; zaten normal günlerde de ortalıkta insan göremiyorsunuz. Sabahları spor yapanlar veya köpeğini bebeğini gezdirenler oluyor, diğer saatlerde gezinen çok az. Nitekim biz de kar  yağışı sırasında yürürken evinin önünü temizlemeye çalışan birkaç kişi, sokakta kayak yapan 2 genç kız, bahçesinde bize havlayan bir köpek, köpeğini gezdiren bir çift ve bir bisikletli dışında kimseyle karşılaşmadık. Yanımızdan geçen araçlar çok  yavaş ve dikkatli olarak ilerliyorlardı, zira çoğu kaldırımlardan yürümemizin imkansız olduğunu görüyorlar.

Evimizin çevresindeki Salt Lake City karlı sokak manzaralarını izlemek isterseniz aşağıdaki linki sizler için hazırladım; 25 tanesini de Cem çekti: İyi seyirler..

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir