Everest’le Yüzme Havuzuna Gittik (21 Nisan 2014)

Mart sonlarından itibaren Santa Clarita Valencia’daki evimizin dahil olduğu sosyal kulübe ait havuzda yüzmeye başladık. Spor amaçlı yüzme imkanı veren yarıolimpik boya çok yakın(22 metre) havuzun, çevredeki bir çok benzer tesislerdeki havuzlardan daha büyük olması bizim şansımız oldu. Zira her birkaç sokak sakinleri, hane başına verilen 2 adet manyetik kartla, sadece kendi yüzme tesislerinden yararlanabiliyor. 

Everest2014Nisan

Sosyal Tesis binasının yanındaki havuza, kart okutularak açılan kapıdan geçince, alkollü içecek ve cam ürünlerin getirilemeyeceği uyarısı bizi karşılıyor. 14 yaşından küçük çocukların ebeveynsiz giremeyecekleri havuzda devamlı cankurtaran yok. Diğer havuzların da bağlı olduğu organizasyonun kuralları uygun yerlerde ilan edilmiş. Bunlardan ilginç bulunabilecek bazılarını yazıyorum: Her sabah saat 6’dan itibaren havuza girilebiliyor. Hafta içi 22, haftasonu 23’e kadar tesis kullanılabiliyor. Yüzmeye uygun kıyafetle gelinen havuzda koşmak, dibe dalmak ve evcil hayvan yasak. Yüksek sesle müzik çalınması uygun görülmüyor.  Ayrıca talep üzerine bir sosyal parti düzenlendiğinde cankurtaran hizmeti zorunlu kılınıyor. 

115 kişinin yararlanabileceği belirtilen yüzme havuzu yanında çocuklar için derin olmayan ayrı bir havuz var. Ayrıca 16 kişilik Spa amaçlı sıcak havuzun içinde sürekli jakuzi akıntısı mevcut. Uzun bir yüzmeden sonra burada kasları dinlendirmek çok keyifli oluyor.

Bu havuza ilk gittiğimde 10 tur(lap) atmıştım; yaklaşık yarım kilometre. Sonraki her gelişte 5 tur ilave ederek 50 tura ulaşacağım. Sonuçta her havuz günü 2 kilometreden fazla yüzeceğim ki, bu da oldukça iyi bir spor sayılır.

Bugün havuza Everest’le gidince, fotoğraf makinemi de yanıma almıştım; havuz görüntüleriyle aşağıdaki albümü hazırladım.

Not: Aşağıdaki fotoğrafları, herhangi birine tıklayıp, açılan penceredeki veya klavyeniz üzerindeki ok işaretleri yönünde izleyebilirsiniz.

Everest’le Yüzme Havuzuna Gittik (21 Nisan 2014)” hakkında bir yorum

  1. Havalar iyice ısınınca havuz kalabalıklaştı. Lap yüzmeye son vermek zorunda kaldım. En son 50 dakikada 40 tur(lap) atmıştım; yani 50 tura ulaşamadım. Demek ki 7 defa yüzmüşüm. Devamı Foça’da..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir