İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü İDADİK, Neden Bir Tırmanış Takımına Gerek Duyuyor? (16 Mart 2009)

İnternetteki duyurularından öğrendiğime göre İDADİK bir Tırmanış Takımı oluşturmaktadır. Bu takım direkt olarak Yönetim Kuruluna bağlı olarak çalışarak “İDADİK’in çıtasını daha yükseklere” taşıyacakmış.

Kanımca yanlış yapılmaktadır.

Öncelikle hemen yazayım ki, böyle bir oluşumu hazırlayanların iyi niyetlerinden asla şüphe etmiyorum. Amaçlarının Kulüp yararına olduğundan yüzde yüz eminim. Ancak bir yanılgı şu olabilir: “İDADİK’in çıtasının yükseltilmesi” hususu.

İDADİK’in hedefleri, aşağıda yazımın sonunda verdiğim linkten de takip edilebileceği gibi, tüzüğünde yazılıdır. Bu hedeflerin dışında bir misyon, Kulübü keyfi yönetme ithamlarına sebep olabilir. Şöyle ki:

İDADİK duyurusunda bahsedilen böyle bir seçkinler takımı oluşturmak, Kulüp içinde özel faaliyetler yapmak istendiği görüntüsü verebilir. Daha da ileri gidersek, Kulübün imkanlarından özel olarak yararlanma emelleri olarak algılanabilir.

Kişisel yorumuma göre İdadik Yönetim Kurulu, kararlarında, Kulüp Tüzük ve Yönetmeliklerinin dışına taşmamalıdır. Yani kendi Anayasasını delmemelidir. “Ben seçilerek geldim, istediğimi yaparım” şeklinde bir anlayış Yönetim Kurulunu yasal konumunun dışına taşır. Kulüp, kendi tüzüğüne uygun olarak yönetilmelidir. Yeni fikirler ve hedefler kuşkusuz her zaman yaşama geçirilmelidir. Ama bunun yolu tüzük ve yönetmelik değişiklikleri yaparak yasal konumu korumaktır.

Sonuç olarak İDADİK, programına alacağı her türlü etkinliği, Teknik Kurulu da çalıştırarak her zaman Kulüp içindeki seçkin dağcılarından oluşturacağı bir ekip ile gerçekleştirebilir. Yani zaten bu konuda eli kolu bağlı değildir; özel bir takım kurulmasına gerek yoktur.

Yanlış anlamalara sebebiyet verilmemesi için, Kulüp Yönetimi olarak, özel bir tırmanış takımı kurma kararınızı bir defa daha gözden geçirmenizin Kulüp yararına olacağını düşünüyorum. Tüm İdadiklileri içtenlikle selamlar, iyi etkinlikler dilerim.

http://www.idadik.org/default.asp?id=5&syf=sayfalar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir